• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Snabbt & lätt för 5 dagar

    Gott, snabbt och lättlagat! På max 20 minuter lagar du läckra vardagsrätter för fyra personer.

    Kycklingsallad i pitabröd.
    Foto: Arne Adler

    MÅNDAG Makrillen tillhör säsongsfiskarna och smakar extra gott just nu. När jag inte vill steka filéerna sjuder jag dem i rödbetsspad och får en pikant syrlig brytning.

    • Rodnande makrill med färskpotatisar

    TISDAG Minestrone påminner mig om resorna med Icakurirens läsare på 90-talet, om lunchstoppen utmed vägkrogarna. Här är min snabbversion.

    • Matig minestrone med köttfärs och bönor

    ONSDAG Kycklingsalladen kan serveras varm eller kall. Det går fint att använda överbliven couscous från tidigare måltider. Den kan värmas i mikron om så önskas.

    • Kycklingsallad i pitabröd

    TORSDAG Rätten är som gjord för dig som har rester kvar i kylskåpet. Jag har använt potatis och tomater men du kan plussa på med fisk eller kött efter smak och tillgång.

    • Bondomelett med potatis och tomat

    FREDAG Fräscha upp sejens gråa färg med en kryddig, friskt grön gremolata, vilket är en blandning av rivet citronskal, hackad persilja samt finhackad vitlök om så önskas.

    • Sej i citronsås med ris och ärter

    En välbalanserad måltid bör ge dig en tredjedel av dagens energibehov. En kvinna i åldern 30–60 år med ett stillasittande jobb bör äta 2 100 kcal, 60–85 g fett, 260–315 g kolhydrater och 25–35 g fibrer per dag.

    Av: Sigmund Kaarstad

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!