• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Snabbt & lätt för 5 dagar

    Gott, snabbt och lättlagat! På max 20 minuter lagar du läckra vardagsrätter för fyra personer

    Fisk med basilikasås och broccolibuketter.
    Foto: Arne Adler

    MÅNDAG Dofta över fiskbitarna med saltat och pepprat mjöl så håller ytan bättre samman och får både smak och färg under stekningen. Såsen varieras lätt med örter.

    • Fisk med basilikasås och broccolibuketter

    TISDAG Det tar nästan ingen extra tid att koka dubbel sats potatis. Då har du kokta potatisar till nästa dag, antingen till en sallad eller att pressa och värma i mikron.

    • Fläskkotlett med potatissallad

    ONSDAG Så fort sparrisen sjunkit i pris kan du använda den till en riktig sparrissoppa. Den går fort att göra, mosas till skummig konsistens med en stavmixer.

    • Sparrissoppa och skinksmörgås

    TORSDAG Aubergine fick man tidigare strö med salt för att göra den mindre besk. Moderna auberginer är inte längre beska
    så pensla bara med olja före stekningen.

    • Grillad aubergine till somrig pastasallad

    FREDAG Lax och regnbåge tillhör de feta fisksorterna men fettet är av den nyttiga sorten som innehåller omega-3, en fettsyra som kroppen behöver.

    • Ugnsbakad lax med pestopotatis

    En välbalanserad måltid bör ge dig en tredjedel av dagens energibehov. En kvinna i åldern 30–60 år med ett stillasittande jobb bör äta 2 100 kcal, 60–85 g fett, 260–315 g kolhydrater och 25–35 g fibrer per dag.

    309

    Av: Sigmund Kaarstad

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!