• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Vår i luften

    Öka vårkänslorna med en läcker och lättlagad helgmeny. Bjud på räksallad, fläskfilé och snabbsorbet.

    Sorbet på hallon och jordgubbar.
    Foto: Kent Jardhammar

    Klicka på rätterna och kom direkt till recepten.

    Förrätt
    • Räksallad i smördegsskålar

    Huvudrätt
    • Helstekt fläskfilé med champinjoner i gorgonzolasås

    Dessert
    • Snabbsorbet på hallon och jordgubbar

     

    Att dricka till
    Förrätt och huvudrätt
    Ekfatslagrad chardonnay passar, om den inte är allför trätung, bra till såväl räkentré som fläskfilé. 6447 Wolf Blass Yellow Label Chardonnay 2005, 90 kronor eller 2032 Simonsig Chardonnay 2005, 82 kronor.
    Äppeldryck som fått dra med en liten bit vaniljstång går också bra.
    Desserten
    Desserten är så läskande att den kan avnjutas utan dryck.

    Av: Sigmund Kaarstad

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!