• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Cava

    Den spanska motsvarigheten till fransk champagne är cava. Den tillverkas med samma metod som champagne, det vill säga den andra jäsningen sker i flaskan.

    Äkta cava har en fyruddig stjärna på botten av korken. En stor del av druvorna växer i katalanska Penedès, nära staden San Sadurni de Noya, som har underjordiska lagringsmöjligheter.

    Cava är nästan alltid torr och de varmväxta, lokala druvorna ger en bredare, mera rostad smak än vad champagne brukar ha. Chardonnaydruvor ger cavan lättare aromer, men ändå kraftigare än champagne gjord av enbart chardonnay.

    Cava passar till aperitif, fisk och skaldjur, ljust kött och förfriskning. .

    Av: Charlotte Sjögren

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!