• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Söta julkakor

    Låt dina kakor få ny smak genom att byta sockersort. Här får du recepten som förnyar julbaket.

    Hasselnötskakor med mörkt muscovado.
    Foto: Arne Adler

    Kokostoppar med pistagenötter och ekosocker.
    Foto: Arne Adler

    Skurna pepparkakor med ljust muscovadosocker.
    Foto: Arne Adler

    Engelsk fruktkaka med ljust muscovadosocker.
    Foto: Arne Adler

    Korinthjärtan med ekosocker.
    Foto: Arne Adler

    Klicka på kaknamnen och kom direkt till recepten!

    1. Mandelmusslor med strösocker
    2. Kokostoppar med pistagenötter och ekosocker
    3. Skurna pepparkakor med ljust muscovadosocker
    4. Engelsk fruktkaka med ljust muscovadosocker
    5. Korinthjärtan med ekosocker
    6. Hasselnötskakor med mörkt muscovadosocker

    Praktiska tips för julbaket

    • Alla ägg i recepten är storlek M.

    • De olika sockersorterna i recepten kan bytas mot samma mängd vanligt strösocker.

    • Smör kan bytas ut mot matlagningsmargarin. Lättmargarin/ bordsmargarin duger inte.

    • Gör degarna på kvällen, baka ut nästa dag.

    • Kylda degar behöver stå till sig en halvtimme i rumstemperatur så att de lätt går att forma.

    • Kakdegar, som ska kylas ett par timmar eller mer före utbakning, tål att ligga inslagna i kylskåpet flera veckor.

    • Småkakor går bra att förvara i frysen i tät plastburk.

    • Kakor som stått framme ska aldrig tillbaka i förvaringsburken, låt dem stå i rumstemperatur tills de äts upp.

    • Piffa upp småkakorna precis före servering med någon garnering, till exempel florsockerglasyr som färgas med en droppe hushållsfärg och festligt strössel.

    Av: Sigmund Kaarstad

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!