• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Släpp in barnen i köket

    Gör som de kända tv-kockarna i Chicago. Låt köket bli en workshop där även barnen får vara med.

    Katrina till vänster och Tashona är mina matlagningspartners på kursen, och vi ska göra en sallad tillsammans.
    Foto: Arne Adler

    Pannpizza som i Chicago.
    Foto: Arne Adler

    Bärtartelett på smördegsbotten.
    Foto: Arne Adler

    En gång om året samlas världens matskribenter, kockar, kokboksförfattare, matfotografer och annat kreativt folk inom matbranschen till en härlig workshop då även en skolklass bjuds in att laga mat.

    I våras träffades Världsmatmaffian, som vi kallas, i Chicago hos Robert Morris Culinary College. Köken fylldes av små fröknar och herrar i åldrarna 9–10 år från en Chicagoskola.

    Jag fick vara med Katrina och Tashona och laga mat enligt instruktioner från tv-stjärnan Jon Ashton.

    Det blev många förtjusta skratt från både skolbarn och handledare när vi skulle jobba tillsammans.

    Här är recepten som jag lagade med kidsen. Släpp in barnen i köket du också för en mysig matlagningsstund.

    Klicka här för att komma direkt till recepten!

    1. Skön grön sallad med äppelvinägrett
    2. Pannpizza som i Chicago
    3. Bärtartelett på smördegsbotten

    Av: Sigmund Kaarstad

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!