• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Äppelfrestelser

    Nyplockade svenska äpplen inspirerar Svenska Kocklandslagets Carina Brydling att göra en spännande helgmeny.

    Krispig strömming med kantareller.
    Foto: Arne Adler

    Calvadosäpplen med mörk vaniljchoklad.
    Foto: Arne Adler

    Klicka på rätterna och kom direkt till recepten.

    Förrätt
    Jordärtkockscreme med äpple och rostat spelt

    Huvudrätt
    Krispig strömming med kantareller

    Desert
    Calvadosäpplen med mörk vaniljchoklad

     

    Vi dricker till maten

    Prova ett lite kryddigt vitt vin till entrérätt och huvudrätt. 6055 Torres Don Miguel Gewürztraminer-Riesling 2006, 73 kr.

    Till desserten en liten kupa calvados, 58 Boulard Grand Solage, 149 kr för 350 ml.

    Utan alkohol: Citron- och limedryck med lite limezest till för- och huvudrätt. Kiviks herrgårdscider med blåa skruvkorken till efterrätten.

    Av: Sigmund Kaarstad

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!