• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Snabbt & lätt för 5 dagar

    Max 20 minuter! Längre tar det inte att laga en av våra vardagsmenyer. Här är recept för hela veckan.

    Köttbullssås till pennepasta
    Foto: Kent Jardhammar

    Italiensk mat är inte mager. Så inleder kocken Dario Biotti sin matlagningslektion.

    Men den är nyttig, och man blir mätt på mindre mängd. Efter några dagar i Parma är det självklart att veckans rätter är inspirerade av Italien.

    Rustikt mustiga smaker av tomater och oliver. Och så klart härlig parmesanost som lagrats i minst två år. Men även en vällagrad Västerbottensost passar toppen till pastan.

    Buon appetito!

    Klicka på rätterna och kom direkt till recepten.

    1. Köttbullssås till pennepasta

    2. Ciabattamacka med mozzarella

    3. Fyllda rullader med gräddig sås

    4. Minestrone med vita bönor

    5. Tonfisksås till tagliatelle

    En välbalanserad måltid bör ge dig en tredjedel av dagens energibehov. En person i åldern 30–60 år med ett stillasittande jobb bör äta 2 100 kcal, 60–85 g fett och 25–35 g fibrer per dag.

    Av: Sigmund Kaarstad

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!