• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Gutegott

    Krögaren Rickard Hasselblad bjuder på lyxig trerättersmeny från Smakrike i Ljugarn. Vad sägs om pilgrimsmusslor, lammrostbiff och crema catalan med hemgjord tryffel.

    Rickard Hasselblad och hustrun Lotta driver restaurang Smakrike i Ljugarn på Gotland.
    Foto: Karl Melander

    Skiva upp lammköttet i sista stund, det ska vara läckert rosa inuti.
    Foto: Karl Melander

    Klicka på rätterna och kom direkt till recepten.

    Helgmeny


    Förrätt
    Grillade pilgrimsmusslor med butternutsquashcreme

    Huvudrätt
    Ramslöksöverbakad lammrostbiff med sky på soltorkad tomat

    Dessert
    Crema catalan med apelsinchokladtryffel

     

    Vi dricker till maten

    Här passar ekfatstoner genomgående. Den lite brända träbouqueten kommer igen även i dessertvinet.

    Välj en fatlagrad chardonnay till musslorna: 2106 Lindemans Chardonnay Bin 65, 2005, 69 kr.

    Till lammet: 22901 Riscal 1860, 69 kr.

    Till efterrätten: 2928 St Stephan’s Crown Tokaji Aszú 3 Puttonyos, 102 kronor för 500 ml.


    Av: Charlotte Sjögren

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!