• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Halstrad seabass och chokladtårta

    Exklusiv enkelhet präglar maten som serveras på Stockholmsrestaurangen Per Lei , "för er" på italienska.

    Köksmästarna Magnus Björck och Jodi Cohen står för menyn på Östermalmskrogen Per Lei.
    Foto: Anna Huerta

    Härlig chokladdessert.
    Foto: Anna Huerta

    Helgens meny

    Klicka på rätterna och kom direkt till recepten.

    Förrätt
    Öppen lasagne med kycklinglever, spenat, pinjenötter och parmesan

    Huvudrätt
    Halstrad seabassfilé med kantarell- och pancettasallad

    Dessert
    Chokladtårta med ugnsbakade fikon och vaniljmascarpone

     

    Vi dricker till maten

    Till förrätten rekommenderas italienska vita Prosecco la Robínía Extra Dry (7486), 69 kr, med en aromatisk smak av äpple och mandel.

    Till varmrätten avnjuts Masi Masianco Pinot Grigio Verduzzo (2415). Ett fruktigt italienskt vitt vin för 77 kronor.

    Chokladdesserten kan avnjutas med det italienska starkvinet Sommavite Vin Santo (8139). 375 ml kostar 56 kronor.

    Av: Lise-Lott Andersson

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!