• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Vilt i Vansbro

    På väg till Sälenfjällen svänger man vid Värdshuset Flottaren i Vansbro. Där regerar Sveriges enda kvinnliga Årets Kock, Kristina Pettersson, i köket.

    Flottarpannan vann första pris i en tävling om en "nationalrätt" i Vansbro kommun.
    Foto: Arne Adler

    Klicka på rätterna och kom direkt till recepten.

    Helgens meny

    • Rökt älghjärta med sallad och rödbetssirap
    • Flottarpanna från Vansbro
    • Lingonpannacotta med grönmyntablad

     

    Vi dricker till maten

    Både huvudrätt och förrätt får sällskap av ett kryddigt och mustigt rött vin från Chile, 6294 Errázuriz Estate Pinot Noir, 89 kr, eller lingondricka.

    Till desserten smakar ett israeliskt, skogsbärsdoftande starkvin med en söt och aningen örtig smak fint. 8425 Old Treasure, 90 kr för 750 ml, rekommenderas.

    Av: Sigmund Kaarstad

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!