• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Sémillon

    Druvan
    Sémillon, en knubbig, rätt neutral vitvinsdruva, odlas över hela vinvärlden. På få, svala platser, som vissa delar av Australien och Bordeauxregionen, överträffar den sig själv och ger gyllene torrt vitt vin, oftast använt i druvblandningar (cuvéer). I slamjordiga floddalar kan druvan angripas av botrytis, vilket på ställen som Sauternes ger förstklassigt sött vitt vin.

    Aromen
    är gräsigare ju svalare druvan växt, med vaxtoner. Ekfatslagrad sémillon kan dofta toast.

    Passar till
    Torrt: Till fisk och skaldjur med lite söt smaksättning, tillagade grönsaker, kokt kalv och lamm. Sött: ljuvligt till salta ostar och fruktiga desserter.

    Av: Charlotte Sjögren

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!