• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Det våras för primören

    Med värmen kommer längtan att odla. Och skörda. Tjuvstarta med en måltid på det första trädgården bjuder.Vilda gröna soppanRabarberpaj med frön och nötterVinbärsbladsaft med citron

    Vår skirt gröna soppan är lagad på ogräsdelikatesser.
    Foto: Anna Clarén

    Foto: Anna Clarén

    Det är ett skimrande ögonblick när man återser sin trädgård på våren. Den framstår så nytvättat ren vid den där första vandringen mellan krokus och tulpan. Sedan kommer ogräset.

    Klicka på rätterna och kom direkt till recepten

    • Vilda gröna soppan
    • Rabarberpaj med frön och nötter
    • Vinbärsbladsaft med citron

    Men det vilda gröna har sina goda inslag. Några är riktiga delikatesser. Njut vår soppa på målla, våtarv, groblad och gråbo med en ägghalva.

    Saft på vinbärsblad och citron är syrligt och gott till. Den har fått stå någon vecka i kylen för att mogna i smak.

    Till efterrätt blir det en smulpaj på de första rabarberstänglarna. Vill du driva upp dem fort sätter du en hink över beståndet. Det blir som ett litet växthus och skyddar samtidigt från solljus. Första rabarberskörden blir på så sätt extra mjäll och röd.

    Smulorna på pajen är av det godare och nyttigare slaget. Mycket nötter och rapsolja i stället för smör.

    Av: Anette Sievers

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!