• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Medelhavssmaker

    Njut en middag med smaker från Medelhavet som oliv, fetaost, vitlök, timjan och solmogna tomater. Avsluta med en förförande chokladmousse.

    Riktigt läcker och mustig chokladmousse med vuxensmak och helt utan tillsats av vispgrädde. Frusen mango kan ersättas med fruktköttet från två färska mogna mangofrukter.
    Foto: Kent Jardhammar

    Klicka på rätterna och kom direkt till receptet.

    Meny

    • Champinjonhattar med vitlök och ost
    • Tomatpaj med oliv och fetaost
    • Chokladmousse med rom och mango

     

    Att dricka

    Förrätt
    Till vitlöksdoftande champinjonhattar passar utmärkt att servera med ett glas öl och gärna en liten immig snaps.

    Varmrätt
    Välj öl eller ett halvtorrt vitt vin till tomatpajen. Mitt förslag är Dr L Riesling (7218) som är mycket frisk och där inte sötman blir så påtaglig. Pris 73 kr.
    Ett annat alternativ är det australiensiska Nottage Hill (16426) som är något torrare, men ändå har en viss sötma. Pris 77 kr.

    Dessert
    Till chokladmoussen passar det bra med ett starkt nybryggt kaffe. Bjud gärna även ett glas Moscatel de Setúbal (8011) som är aromatiskt starkvin med bränd smak. Pris 98 kr. Ett glas mörk rom är också gott till desserten.

    Av: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!