• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Årets restaurangbibel är här

  Igår släpptes 2007 års upplaga av Sveriges viktigaste restaurangguide, White Guide vid en välbesökt gala på Berns i Stockholm.

  Guiden som ges ut av bland andra Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare är rikstäckande och inte mindre än 533 krogar har kvalificerat sig för en bedömning i boken.

  På galan delades det ut en hel drös med priser och utmärkelser under stort tjo och tjim som leddes av tv-profilen Per Sinding-Larsen. Bland prisutdelarna märktes nya och gamla kulturiministrar som Lena Adelsohn Liljerot och Leif Pagrotsky.

  Pris för bästa matupplevelse gick till Oaxens skärgårdskrog och för bästa totalupplevelse till F12 i Stockholm (fd Fredsgatan 12). Det nya priset årets hjärtekrog gick till Rolfs kök i Stockholm.

  Det blir rätt så Stockholmsfixerat de här sammanhangen. Enligt White Guide ligger vårt lands sju bästa restauranger i huvudstaden eller dess närhet. Först på åttonde hittar vi 28+ i Göteborg och på nionde Guldkanten i Uppsala.

  Nytt var också att ett internationellt pris utdelades. Ferran Adria som driver El Bulli utanför Barcelona i Spanien, av många ansedd som världens bästa restaurang fick ta emot White Guide Global Gastronomy Award.
  White Guide kan köpas i bokhandlar och på varuhus och beställas på nätet.

  Läs mer på www.whiteguide.se.

  Av: Måns Falk

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!