• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Lär dig plocka en hummer

    När du ska göra de flesta hummerrätter är det bra att kunna plocka hummern enligt konstens alla regler. I salladen som ska serveras i skalet ska du dock klyva hummern på längden. Så även när den ska serveras naturell.

    2. Skala stjärten genom att först trycka ihop så att skalet bryts och sedan bryta upp och ta bort skalet. Ta bort tarmen.

    3. Knäck klorna med en kniv eller en nötknäckare. Ta ur kloköttet. Det sitter en broskskiva mitt i varje klo som är bra att ta bort.

    4. Pilla ut köttet i lederna med ett smalt föremål, förslagsvis en skaldjursgaffel eller skaftet på en tesked.

    5. Lyft på skölden och ta vara på smör och eventuell rom.

    Av: Måns Falk

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!