• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vi önskar allt gott till jul

  Många föräldrars skräck - ett stökigt kök strax före jul. Men ack så roligt. Samla hela familjen och gärna några grannbarn och vänner. Fram med söta ingredienser och gör så mycket gott ni kan.

  Foto: Arne Adler

  För att få ordning på det hela har vi med våra populära grundrecept på knäck och marsipan. Hjälp barnen med marsipanmassan, men låt dem själva få utlopp för sin skaparkonst. Färga lite försiktigt med hushållsfärger eller med kakao eller smält choklad om du vill ha en brun färg. Pynta gärna med de saker som säljs som tårtgarnering i butiken. Barnen har lättare att spritsa kristyr ur tub medan vuxna kan hantera strutar med hemlagad kristyr.
  Visst vill man göra allt till julen, men tiden räcker inte till. Så när jultomten gått och lugnet börjar lägga sig under annandagen vill barnen ha hjälp att göra roliga saker. Då är det dags igen för godisfabriken med nytt knäckkok eller det ni inte hann med före jul.

  Godsaker

  1. Du som inte är född till skulptör kan lätt göra dina konstverk med vanliga kakmått och naturligtvis marsipan, kristyr och strössel.
  2. En trillad tomte med den runda kulan som grund får gemytlig form av ivriga fingrar. Här tillsammans med marsipanfigurer som även minstingen i familjen klarar att göra.
  3. Får knäck se ut hur som helst? Ja, åtminstone när den har formen av klubbor. Klubborna kan du doppa i choklad om du har lust.
  4. Tomtenissarna trängs på julens sötaste tårta som består av mördegsbotten toppad med marsipan.
  5. Nougatrullarna passar alla medan tryffelbitarna gillas bäst av vuxna. Men visst kan man utesluta smaktillsatsen och endast njuta av chokladsmaken.

  Av: Hillevi Bager Falk

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!