När onkologsköterskan själv fick cancer kom insikten att hon inte förstått något

Den 33-åriga onkologsköterskan Lindsay Norris hade jobbat länge med cancerpatienter. När hon själv drabbades av sjukdomen förstod hon att hon inte alls hade lyckats leva sig in i hur det känns att vara sjuk i cancer.

I ett brev publicerat i Huffington Post skriver Lindsay Norris från Kansas City till alla de patienter hon vårdat genom åren. Hon ber om ursäkt för att hon under alla dessa år misslyckats med att leva sig in i deras situation. Hon trodde att hon gjorde ett bra jobb, men enligt hennes egna hårda dom misslyckades hon kapitalt. Hon inser nu att hon knappt snuddade på ytan i förståelse. 

Nu när hon drabbats själv förstår hon varför de små sakerna spelar en sådan roll och varför det är omöjligt att låta bli att googla sitt tillstånd, trots att läkarna och sjuksystrarna sagt åt en att låta bli. Nu förstår hon också varför all väntan på diagnoser och behandlingar hör till sjukdomens allra värsta delar. Hur känslan av hjälplöshet bara sköljer över en. 

Brevet är ett starkt vittnesmål om hur det är att drabbas av den skrämmande sjukdomen och hur en diagnos kan ställa allt på ända. Läs hela artikeln här och hjälp dig själv att inte göra samma misstag som Lindsay gjorde, om någon i din närhet drabbas. 

To Every Cancer Patient I Ever Took Care Of: I’m Sorry. I Didn’t Get It

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top