Sov i egen säng och rädda ditt förhållande

En studie från USA har kommit fram till att ungefär 25 procent av alla par i landet sover i olika sängar och att 10 procent sover i olika rum. Det är ett resultat som inte behöver vara så dåligt som det låter.

Sömn är otroligt viktigt för oss människor och om man sover tillsammans med någon som stör sömnen, så kan det faktiskt vara bättre att byta till att sova i olika sängar eller till och med olika rum. Tänk bara på hur många bråk du hamnat i bara för att du är trött. 

– Snarkande, överaktiv sovpartner, olika dygnsrytm eller olika preferenser vad det gäller sovrumstemperatur. Allt detta kan bidra till att sömnen störs ordentligt för någon i förhållandet, säger Phyllis Zee som leder ett sömnstörningscenter på Memorial Northwestern Hospital, till Huffington Post. 

Nu är det ju också så att en gemensam säng bidrar till viktig fysisk- och känslomässig närhet i ett förhållande. Men enligt Phyllis Zee finns det sätt att behålla de fördelarna även om man sover i olika sängar. Man får helt enkelt införa rutiner för mysstunder och sex. 

– Bra sömn är väldigt viktigt för ett förhållande, oavsett om man sover i samma säng eller inte. Att sova i olika sängar är ett personligt beslut och inte nödvändigtvis ett tecken på problem inom förhållandet, säger hon till Huffington Post. 

Läs också: Därför behöver kvinnor mer sömn än män

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top