Kom i gång lite lagom med oss

Sist jag skulle komma i gång och springa efter ett längre uppehåll sprang jag så långt och i så fel skor att jag tappade tånaglarna....

Sist jag skulle komma i gång och springa efter ett längre uppehåll sprang jag så långt och i så fel skor att jag tappade tånaglarna. Förlåt denna inte så trevliga inledning, men jag berättar det för att det säger något om vikten av lagom. På sidan 41 hittar du tre träningsprogram för dig som vill komma i gång med lite nya vanor efter semestern. Förhoppningen är att du ska få inspiration och gå hösten till mötes med ännu lite mer kraft. Men i lagom takt. När jag sprungit mina rundor i sommar (i rätt skor…) har jag tänkt mycket på hur jag ska hålla i vanan när höststressen sätter in och tiden blir knapp. Det, och att fortsätta läsa böcker för njutnings skull, är mina ambitioner i höst.

När vi började prata om detta sensommarnummer funderade vi kring vad vi skulle göra för reportage kring inredning. ”Ja, men på hösten vill man ju sortera, fixa och dona och ordna sin förvaring”, konstaterade vi. ”Eller vill man det?”, sa vi sedan.
För visst är det ”röja-fixa-rensa-tid” när sommaren packar ihop. Visst är det en massa skavanker som plötsligt syns där hemma, när vi dimper ned efter veckorna på landet. Visst är det trettio par gympaskor i hallen som piper om att sorteras. Men kanske är ni som jag lite mätta på de uppfordrande ordning och redatipsen.
Jag tror i alla fall att det får vara i år. Det där stora rycket, och illusionen av att livet ska bli annorlunda med hjälp av förvaringsboxar och nya hyllor.
Med hösten drar också politiken i gång på allvar. Frågan om ”när det vänder” kommer att diskuteras flitigt i höst. Och hur går börsens glädjeskutt ihop med den dramatiskt ökande arbetslösheten? Vi har samlat några av höstens ”snackisar” på sidan 14, frågor som vi kommer att återkomma till, förstås.

En liten nyhet i tidningen är vinjetten ”Läsarreportaget” på sidan 34. En läsare mejlade oss och frågade: ”Hur vet man att ekomaten verkligen är ekologisk?” Vår reporter Anette satte sig på tåget till Småland för att ta reda på just det! Ha en fin start på sensommaren!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top