Susanne gick ner 10 kilo

Susanne Erling kände att hon åt för mycket och rörde sig för lite. Då började hon räkna steg. – Det är så enkelt och har verkligen gett resultat.

Fel mat och för lite motion. Så var den trista verkligheten för Susanne Erling i Linköping. Resultatet var dålig ork – och lite för trånga jeans.

– Trots att jag kanske egentligen inte var överviktig kändes det inte ok, säger hon. Jag ville komma igång, men visste inte hur. Ett tag tittade jag på tv-programmet “Du är vad du äter”, men jag kunde inte hitta all den konstiga maten och när jag väl gjorde det ville inte ungdomarna äta.

De ständiga misslyckandena spädde på det dåliga samvetet. Hur många gånger som helst sa hon till sig själv: På måndag börjar jag … Men nej, när måndagen kom var de goda föresatserna som bortblåsta.

Då fick Susanne syn på tappa.se – den webbplats som Icakuriren samarbetar med i höstens stegtävling. Konceptet att gå till Amsterdam på 99 dagar kändes som ett perfekt upplägg. Stegräknaren anlände på posten och Susanne kunde börja räkna sina steg.

– Det blev en morot och kändes bara roligt, säger Susanne. Jag började gå omvägar till jobbet eller gick av en busshållplats tidigare. Allt räknades och jag behövde inte passa några tider. Varenda aktivitet jag gjorde kunde jag räkna om till steg, som till exempel simningen.

Snart började Susanne att gå stavgång för att öka på effekten. Familjens hundar fick också extra motion och hon lockade även med sin fru Maria på vägen till Amsterdam. Susanne lyckades med råge.

Målet för tävlingen är att ligga på 10 000 steg om dagen, men hon hade snart dubblat den siffran och på de 99 dagar tävlingen pågick nådde hon Amsterdam tre gånger.

– Det låter mycket, men kändes inte ett dugg ansträngande.

För Susanne var också verktyget Kalorikollen en god hjälp att förstå sina matvanor. Hon förde matdagbok och såg hur mycket energi den mat hon åt innehöll. Den enda anpassningen av kosten var att byta ut det mjuka brödet mot knäckebröd.

– Jag behövde aldrig ha dåligt samvete utan åt som vanligt, kanske lite mindre chips och godis. Men jag åt det också och när ungdomarna gick ut skolan åt jag tårta.

Hur gick det med jeansen då? Jo, Susanne gick ner tio kilo och har köpt nya kläder.

Snart börjar hon gå igen, den här gången till Berlin.

LÄS MER OM ICAKURIRENS STEGRÄKNARTÄVLING HÄR!

Av: Anette Sievers

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top