Ge dina trädgårdsprylar nytt liv

Innan du slänger överblivna trädgårdsprylar som inte längre passar in – prova att ge dem lite färg, kärlek och en ny plats och funktion!

Ge dina trädgårdsprylar nytt liv

Trist stol blir pastelldröm

Här har en gammal sliten trädgårdsstol fått nytt liv genom att målas i en härlig rosa färg som bryter av snyggt mot det gröna i trädgården. Gå över stolen med sandpapper och torka sedan med en fuktig trasa före målning. Det krävs ofta flera lager färg för att det ska täcka bra. 

 

Ge dina trädgårdsprylar nytt liv

Hemmafixade planteringslådor

Ett par anonyma trälådor fixar du snabbt till personliga och söta planteringslådor med hjälp av färg och sparade handtag eller knoppar. Måla både lådor och handtag och klä insidan av lådorna med plast så håller de längre. Borra hål i botten för avrinning eller grunda med ett rejält lager lecakulor.

Ge dina trädgårdsprylar nytt liv

Ny stil till skruttiga krukor

Krukor som blivit skavda, urblekta eller som du helt enkelt bara tröttnat på får nytt liv genom en omgång sprejfärg. Diska dem grundligt före målning och ge dem flera lager färg för snyggast resultat. Kombinera harmonierande färger och gör en hel krukgrupp för snygg masseffekt! 

 

Ge dina trädgårdsprylar nytt liv

Hatthyllan blir vacker förvaring

En överbliven hatthylla är perfekt för småförvaring och dekoration på en utomhusvägg. Krokarna passar för att hänga “bra-att-ha-grejer” man vill ha nära till hands, som planteringsspade, såpinne och sax. På hyllan förvaras exempelvis krukor. En och annan levande växt och ljuslykta gör hyllan till ett läckert blickfång.

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top