8 nya gröna boktips

Exotiska fröer, trädgårdens fåglar, ekologisk odling – vårens nya trädgårdsböcker bjuder på massor av nyheter och matnyttiga tips. Här är 8 favoriter!

8 nya gröna boktips
Trädgårdsböcker
Trädgårdspassion – en kärleksförklaring i fyra akter av Susanne Gson Engqvist, Ica Bokförlag
8 nya gröna boktips
Trädgårdsböcker
Grönt! Odla egna grönsaker av Karin Eliasson, Norstedts
8 nya gröna boktips
Samtal i trädgården av Karin Berglund, Norstedts
8 nya gröna boktips
Ekologisk trädgårdsglädje av Peter Svensson, Ica Bokförlag

Trädgårdspassion – en kärleksförklaring i fyra akter

Författare: Susanne Gson Engqvist
Förlag: Ica Bokförlag
Utgivning: Mars 2012
Trädgårdsamatören Stefan Gustavssons kärlek till naturen får de mest oväntade blommor att trivas. I hans trädgård på 1 500 kvadratmeter, söder om Stockholm, blommar liljor, klematis och tusentals vita krokusar. I boken får du följa hans tankar och känslor genom hela trädgårdsåret.

Samtal i trädgården

Författare: Karin Berglund
Förlag: Norstedts
Utgivning: Mars 2012
I “Samtal i trädgården” har Karin Berglund pratat trädgård och trädgårdsdrömmar med ett 30-tal kulturpersonligheter. Samtalen och berättelserna tar olika vändningar och inriktningar och du kan följa deras tankar genom såväl bilder som text.

Växtriket – att skapa en trädgård

Författare: Lars Ring och Jan Rundgren
Förlag: Bonnier fakta
Utgivning: Mars 2012
Där storstad möter landsbygd har kulturjournalisten Lars Ring och designern Jan Rundgren skapat sin grönskande trädgård. Här blandas exotiska blommor med svenska bondbönor och potatis som gått i arv.

Lust och fägring

Författare: Malin Nilsson
och Camilla Arvidsson
Förlag: Ica Bokförlag
Utgivning: Mars 2012
I “Lust och fägring” får du tips och inspiration till små och stora projekt i det gröna rummet. Måla om krukor, experimentera med vackra grenar, pärlor och textiler eller inred trädgården med spännande loppisfynd.

Grönt! Odla egna grönsaker

Författare: Karin Eliasson
Förlag: Norstedts
Utgivning: April 2012
I “Grönt!” får du följa trädgårdsmästare Karin Eliasson när hon odlar grönsaker, stora som små. Intresset för grönsaksodling växer hela tiden och Eliasson uppdaterar dig om allt nytt på odlingsfronten. Här kan du också läsa om grunderna i ekologisk odling.

Ekologisk trädgårdsglädje

Författare: Peter Svensson
Förlag: Ica Bokförlag
Utgivning: Mars 2012
Vill du odla ekologiskt? Då är “Ekologisk trädgårdsglädje” boken för dig. Här får du inspiration, kunskap och massor av tips. En av bokens grundidéer är att skapa en ekologisk välbalanserad trädgård med ett spännande djurliv – utan att överarbeta den. Långsiktig vård är ledorden.

Ulla Hasselmarks fröbok

Författare: Ulla Hasselmarks
Förlag: Norstedts
Utgivning: Mars 2012
Ulla Hasselmarks skrev om sin passion för frön och sådd redan år 2000. Nu kommer boken i en uppdaterad utgåva. Läs och lär om hur du sår allt från klassiska blommor till exotiska, spännande växter.

Trädgårdens fåglar

Översättare: Mikael Svensson
Förlag: Norstedts
Utgivning: April 2012
Lilla fälthandbokserien är tillbaka med en ny bok – denna gång om trädgårdens fåglar. Boken beskriver cirka 200 arter med tydliga illustrationer samt en översiktsplansch med de allra vanligaste arterna – så att du enkelt kan identifiera trädgårdens besökare.

Av Kim Tigerstedt

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top