Helt rätt med pyssel

Gillar du att måla och pyssla? Då är du helt rätt i tiden! Det kunde man se på vårens Formex på Stockholmsmässan, som hade temat "Creative flow".

Aldrig har det varit så trendigt att kunna handarbeta och måla sina loppisfynd själv. Branschens egen mässa Formex pågick under helgen och den hetaste trenden är kreativitet, "Creative flow". Det kan man se både i att hantverket har uppgraderats och att konstnärens studio är vårens och sommarens trendigaste förebild för inredningen.
Tematutställningen var gjord av Jan Rundgren och visade en skön, kreativ röra, med tyg, pärlor och konstnärsfärger.
– Ateljétrenden ligger verkligen i tiden. Miljöerna är spontant bohemiskt inredda, säger han.
Du behöver alltså inte skämmas för att du har ständigt pågående projekt hemma, kanske en stickning i soffan och pärlor på bordet. Det är helt ok! Sitter du sedan på en stol med avskavd färg och till middagen klipper ner kryddor i salladen från dina egna krukor är det ännu bättre. En återgång till det ursprungliga livet är det som gäller.
Men även om du har tummen mitt i handen, misströsta inte! Det är ju dig som form- och designbranschen ska livnära sig på och det är absolut tillåtet att köpa ett föremål eller klädesplats av någon som är proffs, bara det ser handgjort ut.
– Färgskalan är naturlig och innebär ofta frånvaron av färg. Det får gärna vara obehandlat trä, spån, näver och betong, sade Moderådets Lotta Ahlvar, som i samarbete med Formex hade tolkat vårens och sommarens trender.
Men hon kunde också se en tidens trend som är ateljéns och det naturligas absoluta motsats, med starka färger och hårda mönster. Man kan se drag från 80-tal med blixtar, geometriska mönster och neonfärger.

De montrar som var mest säljande och nyskapande fick pris, fyra stycken. Koncept: Åre choklafabrik. Originalitet: House Doctor. Uppmärksamhetsvärde: Add a tag. Hedersomnämnande: 10-gruppen.
Prisad formgivning eller ej – året kommer förstås också att präglas av den extremt tillrättalagda design som kännetecknar kronprinsessebröllopet. "Den officiella bröllopsserien" lanserades på Formex och det blir guldkantade kaffekoppar med brudparet på och kungligt gott därtill. Snart i en butik nära dig, var så säker!
 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top