Färglägg trädgården

Sätt färg på täppan när det är grått ute. Här är några frosttåliga knep för att få fint i ditt favorithörn.

Färglägg trädgården
Fjäderborstgräsets silvriga vippor är vackra hela vintern, även sedan gräset dött. Krukan har dekorerats med kastanjer. Keramikskålen har fyllts med de taggiga frukterna av äkta kastanj.
Foto: Annika Christensen
Färglägg trädgården
Kombinera ljungen med växter och grönsaker i samma nyans, till exempel cyklamen, klockljung och rödlök. Kakburkar som har fått stå ute och rosta är snygga som krukor. Rödlöken passar i små krukor från Flora Linnea, 79 kr, och andra kärl.
Foto: Annika Christensen

Till slut måste man ge upp sommarblommorna. Hösten är oåterkalleligen här, även för oss som bor i södra Sverige. Ett beprövat knep för att höja temperaturen på trappan vid halloween är lysande pumpor och lyktor.

Eller varför inte dekorera ett hörn i rost, purpur, vitt eller pastell?
Det finns tåliga växter som står emot den första kylan som fortsätter att blomma, ungefär som penséerna på våren.

Ibland hjälper blomsterhandeln till med urvalet genom att ha växterna samlade på temat höstfägring.

Men du kan förstås lika gärna själv plocka ihop lite av det du redan har i rabatten och på fönsterbrädan – några gräs, en murgröna och en brokbladig salvia kan bli fint.

Flera köldtåliga arter har en tendens att mumifieras när du missar vattningen. Gräsens vippor står kvar och ljungen fortsätter att glöda.

10 växter som klarar lite kyla

1. Alunrot
2. Cyklamen
3. Hornviol
4. Höstaster
5. Kärleksört
6. Murgröna
7. Salvia
8. Silverek
9. Silvergirland
10. Veronika

Av: Anette Sievers

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top