Vitt sommartorp med färgklickar

Tidigare var den lilla stugan kyffig och mörk. Nu har Camilla och Kim skapat ett luftigt och vilsamt vackert sommarställe. Det mesta går i vitt men färgklickar och lite glad kitsch lyser upp.

Vitt sommartorp med färgklickar
Prylar i tuttifrutti. Köket går liksom det övriga huset i vitt. Men det finns ändå många fina prylar som ger fina färgklickar. Hyllor och övrig köksinredning från Ikea, arbetsbänk i stål från www.bordpladen.dk. Kylskåp från Smeg samt pedalhink från Vipp.
Foto: Lars Ranek/Linnea Press
Vitt sommartorp med färgklickar
Rosa + rött = jättefint! Sängbordet är ett arvegods och har målats vitt för att passa inredningen i gästrummet. Camilla har sytt färgstarka kuddöverdrag som lyser upp det vita.
Foto: Lars Ranek/Linnea Press

Camilla Bai Wadstrøm hade bara varit tillsammans med Kim en vecka när han berättade att han köpt ett sommarställe på Nordsjälland.

– På den tiden hade jag hellre haft en lägenhet eller ett hus i Grekland. Men vi hade ju precis träffats så jag kunde inte säga så mycket. Dessutom var tanken att Kim skulle tillbringa lediga stunder i huset tillsammans med sin son Casper som då var 12 år, berättar Camilla.

Hon minns sensommardagen då hon och Kim, nyförälskade och glada, for iväg för att titta på den nya stugan.
Huset visade sig vara litet, bara 65 kvadratmeter med många pyttesmå rum, målningen flagade utvändigt och trädgården var mer än vildvuxen.

– Men ändå tyckte jag att det var helt charmerande, säger Camilla om det svartmålade huset, som skulle komma att fylla en stor del av hennes tid framöver.

I dag, sex år senare, har det hänt mycket och den lilla sommarstugan som byggdes 1947 går knappt att känna igen.Paret gick genast igång med en invändig renovering från golv till tak.

Väggar och innertak revs ut, kök och badrum byttes ut och allt målades i vitt. Huset blev ljust, luftigt och rymligt.

Därpå var det dags att fixa fasaden.
– Grannarna trodde att jag var helknäpp när jag började handslipa snickerierna utvändigt och dessutom måla allt två gånger, minns Camilla.

Det mödosamma arbetet har gett resultat och sommaridyllen är total med en prunkande trädgård, spröjsade fönster och inte minst en inspirerande smakfull men avslappnad inredningsstil inomhus där gammalt och nytt blandas med glada kitschinslag.

– Jag är nog lite barnslig av mig och vill gärna ha en humoristisk twist i inredningen. Det får inte bli för stelt och tråkigt, säger hon.
I takt med arbetet på sommarhuset så har Camillas inredningsintresse ökat ordentligt. Dessutom har parets fint inredda hus väckt uppmärksamhet och beundran hos många.

Vid några tillfällen har det funnits sommarhus i området som har varit svåra att sälja. Då har det hänt att fastighetsmäklarna konsulterat Camilla Bai Wadstrøm för att styla upp stugorna och göra dem mer attraktiva och lättsålda.

Inredningsuppdragen har gett mersmak och förra sommaren slutade hon jobba med reklam startade i stället ett eget inredningsföretag, “Bai Viva”, som vänder sig både till privatpersoner och företagskunder.

Av: Shanti Broeng

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top