5 supersmarta husmorsknep för trädgården

I skafferiet och kylskåpet kan du hitta flera saker som gynnar trädgården. Här tipsar vi om 5 smarta husmorsknep att testa i vår och sommar!

Annons

Håll ovälkomna insekter borta, boosta rabatten och fixa eget gödsel från kaffebryggaren. Här listar vi fem husmorsknep för trädgården!

5 smarta husmorsknep för trädgården:

1. Kaffesump som gödsel

Använd kaffesump som gödsel i rabatten! Sumpen innehåller mineraler, fosfor, kväve och kalium, något som gör att den passar extra bra som gödning. Torka först kaffesumpen genom att lägga den på tidningspapper. Därefter kan du strö sumpen i krukväxterna i rabatterna i trädgården, max fyra gånger per år. Har du pelargoner eller rosor i trädgården? Det är två exempel på blommor som gynnas av kaffesumpen.

Gödsla pelargonerna med kaffesump. Foto: Blomsterfrämjandet

2. Äggskal i rabatten

Lägg ut äggskal i rabatten! Varför? Det ger rabatten en boost av kalcium. Knepet används flitigt i rosenrabatterna.

3. Bakpulver för söta tomater och ovälkomna gäster

Visste du att bakpulver kan ge sötare tomater? Det är bara att gräva ner bakpulvret i jorden, cirka 4 matskedar per planta. Du kan även strö ut ett lager bakpulver i rabatten eller på uteplatsen för att hålla myrorna borta.

Äggskal i rabatten gynnar exempelvis rosenbuskarna. Foto: Getty Images

4. Kanel håller myrorna borta

Ett annat sätt att bli av med ovälkomna myror är att strö ut kanel.

5. Kryddnejlika mot getingar

Har du problem med getingar? Lägg kryddnejlika i en halv citron eller apelsin och ställ ut den på uteplatsen eller i trädgården.

Artikeln publicerades först hos Hus & hem.

Annons
Annons
Annons

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Annons
Scroll to Top