• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Wien i vårskrud

  Wien är en fantastiskt vacker stad där Mozart, Beethoven och flera andra kända kompositörer skapade sina mest berömda verk. Men Wien är mer än Mozart och wienervals. Praktfulla slott, som Schönbrunn och Hofburg, och magnifika parker och monument påminner om att Wien en gång var medelpunkt i det mäktiga Habsburgska riket.

  Vår kunniga guide kommer att bjuda oss på några av stadens bästa upplevelser och sevärdheter. Spanska ridskolan, Schönbrunn och kryssning i den undersköna Wachau-dalen är några av ingredienserna. En föreställning av den berömda operan Figaris Bröllop på Volksoper fulländar upplevelsen!

  Välkommen att följa med!

  Wien i vårskrud
  Följ med oss till musiken, kulturens och kaféernas stad Wien och njut av förstklassig kultur, musik och bakverk

   Wien i vårskrud 26 - 29 april 2022

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

   

  Dag 1 Flyg till Wien. Stadsrundtur med buss. 

  Efter ankomst till Wiens flygplats tar vi oss med buss in till centrum och vårt 4-stjärniga hotell, Hotel Ananas. På resan in får vi ett första intryck av Wien. Stadens kejserliga förflutna är påtagligt, de historiska skatterna oräkneliga. Hofburg; habsburgarnas vinterresidens och numera presidentens säte, katedralen Stephansdom, och Schönbrunn; den forna kejsarfamiljens grandiosa sommarpalats är bara några av sevärdheterna. Nöjesparken Pratern, känd från filmklassikern "Den tredje mannen", och fantasieggande Hundertwasserhaus, andra. En del möter vi under rundturen, en del får vi tillfälle att se på egen hand. Eftermiddagen är fri att efter eget tycke och smak bese Wien. Kanske tar du in stadens skönhet från en hästdroska, en s k fiaker? Eller varför inte prova något sött på klassiska Café Sacher? Middag på restaurang.

  På stadsoperan får vi se operan Figaros Bröllop

  Dag 2 Spanska ridskolan & Volksoper  
  Dagen inleds med ett besök på den världsberömda Spanska ridskolan, där man sedan 400 år vårdat den klassiska ridkonsten. Vi får vara med under de vita Lipizzanerhästarnas morgonträning, som sker till musik – en uppvisning i perfekt harmoni! Hästarna föds för övrigt mörka och vitnar med åren. Vi gör även en guidad stadspromenad och får därefter lite tid på egen hand. Tidig kväll äter vi en gemensam middag på en trevlig restaurang och vi beger oss därefter till Volksoper för att njuta av den berömda operan Rigoletto.

  Vi gör besök på spanska ridskolan

  Dag 3 Donaukryss Krems-Melk
  Idag lämnar vi för en stund Wien för dess vackra omgivningar! Med buss tar vi oss till Krems an der Donau, centralort för vinproduktionen i Wachaudalen. Härifrån ska vi njuta av en seglats "an der schönen blauen Donau"! I sakta mak glider vi fram genom Wachaus underbara dalgång. Sträckan anses vara en av de vackraste på Donau. Storslagna scenerier med vinodlingar som i terrasser biter sig fast på sluttningarna fyller vårt blickfång. Vinorterna Dürnstein, i vars borg den engelska kungen Rickard Lejonhjärta satt fången, och Spitz passerar revy. Vi seglar söderut, motströms mot Melk, vars praktfulla benediktinkloster gett staden berömmelse. Under en gemensam promenad ser vi mer av Melk innan vi åter beger oss mot Wien för att besöka en vinkällare med vinprovning. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

   

  Magnifika Schönbrunn tillhör de många höjdpunkterna på resan.

  Dag 4 Schönbrunn
  Efter frukost beger vi oss med tunnelbana till Schönbrunn, där vi försedda med audioguider får se flera av de pampiga salarna och även slottsparken. På slottet har berömdheter som
  t ex kejsarparet Franz Josef och Sisi bott, liksom kronprins Franz Ferdinand, vars avrättning blev starten till 1:a världskriget. Det var också här Mozart, som sexåring hade sin första konsert i Wien. Våra flyg avgår först på eftermiddagen/ kvällen varför vi även denna dag får tid att ta del av Wiens rika utbud!

  Resfakta Wien 

  Bokning: Ring Jörns Resor 0770-78 70 00 eller mejla info@jorns.se

  Avresa 26 april 2022
  Hemresa 29 april 2022

  Pris per person i del av dubbelrum 12 495 kr

  Avresa från
  Köpenhamn Kastrup,
  Göteborg Landvetter
  och Stockholm Arlanda

  Allt detta ingår

  Flyg Wien t/r inkl flygskatt
  Bussresor i Wien
  Logi i 2-bäddsrum med
  dusch/wc (3 nätter i Wien)
  Guide
  Whispers
  Tre frukostar
  Två middagar (dag 1 och 2)
  Guidad stadsrundtur i Wien
  Biljett till operan Figaros Bröllop
  Inträde Schönbrunn och
  Spanska ridskolan (morgonträning)
  Utflykt i Wachau-dalen med båttur på Donau (Krems–Melk)
  En vinprovning (4–5 viner)

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!