• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Upplev charmiga Krakow!

  Mat lagad med kärlek, ölprovning och rika kulturskatter. Följ med till Polens forna huvudstad!

  Upplev charmiga Krakow!
  Wawelkullen – det kungliga palatset byggt på 1500-talet. I kryptan är bland annat Polens och Sveriges gemensamma kung Sigismund och hans två söner begravda.

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

  I Krakow råder en genuin atmosfär bland stadens pittoreska gator och torg, som å ena sidan är lugna och harmoniska, å andra sidan fulla av liv. Staden stoltserar med sin imponerande blandning av det förflutna och nutid, däribland två världsarv; den gamla stadskärnan och Saltgruvan i Wieliczka, som vi självklart besöker. 

  Det polska köket bjuder på ett stort utbud av smaker. Njut av soppor och matiga grytor som både är rejält och hjärtligt tillagade. Varför inte provasoppan barszcz (rödbetssoppa) eller Bigos, en gryta med surkål, svamp och blandade korv och köttbitar. Vi upplever, utforskar och smakar oss fram tillsammans med vår svensktalande lokalguide. Denna resa lämnar ingen oberörd och vi kommer att resa hem med många fina minnen och kanske har du hittat en stad att förälska dig i.

   

  Det vackra kapellet "Chapel of St. Kinga", i Wieliczka Saltgruva ligger hela 101 meter under marknivå.

   

  Dag 1 Benediktinklostret med lunch i klosterköket

  Avresa på förmiddagen från Arlanda/Kastrup. Vår svensktalande guide välkomnar oss efter landning. Vi åker direkt till ett av Polens äldsta och viktigaste Benediktinerkloster där vi blir guidade innan vi bjuds på en god lunch från klosterköket. Tid ges att under eftermiddagen utforska omgivningarna på egen hand innan det är dags för middag.

  Dag 2 Stadspromenad med ölprovsmakning i charmiga källarvalv

  Denna förmiddag kommer vi lära känna den gamla kungastaden Krakow till fots med vår kunniga guide. Med sin medeltida karaktär och ovärderliga kulturskatter intar stadens gamla stadskärna en plats på UNESCO:s världsarvlista. Ett besök på ett av Krakows många mikrobryggerier, är för oss en självklarhet. Vi välkomnas med färska smakprover direkt från de olika ölfaten, lär oss om processen och äter lunch i de charmiga källarvalven.

  Sen eftermiddag träffas vi igen för att uppleva en annan del av Krakow, Kazimierz, som är de gamla judiska kvarteren. Tillsammans med vår guide ser vi flera landmärken av den judiska kulturen. Vår promenad avslutas i samma tema, då vi äter en gemensam middag på en traditionell judisk restaurang till tonerna av Klezmermusik. En trevlig kväll utlovas!

   

  Mariakyrkan vid torget Rynek Glowny i gamla staden är en tegelstenskyrka i gotisk stil byggd i slutet av 1200-talet.

   

  Dag 3 Besök på museet Auschwitz – Birkenau – judiska kvarteren och Klezmermusik

  Vi startar dagen med ett gripande och känslosamt besök på museet Auschwitz –Birkenau, som var det största koncentrations- och förintelselägret i hela ockuperade Europa under andra världskriget. Vi äter lunch tillsammans innan vi återvänder hem till vårt hotell där kvällens middag serveras lite senare. Innan dess ges ledig tid för avkoppling.

   

  Dag 4 Saltgruvan och polska specialiteter

  Vi startar dagen med att besöka Wieliczka Saltgruva som liknar en underjordisk stad med fascinerande saltutgrävningar av sjöar, tunnlar och inte minst det vackra kapellet "Chapel of St. Kinga", som ligger hela 101 meter under marknivå. Därefter stärker vi oss med en lunch bestående av utvalda polska specialiteter. På vägen tillbaka till Krakow, besöker vi Nowa Huta, en stadsdel som skapades i slutet av 40-talet. På kvällen äter vi gemensam middag.

   

  Dag 5 Dags för hemfärd

  Efter en god frukost har det blivit dags att checka ut från hotellet och säga hejdå till denna fina stad. Med härliga minnen flyger vi tillbaka till Arlanda/Kastrup

   

  Vi gör ett gripande besök där vi tas tillbaka i tiden för andra världskriget.

  Resfakta

  Resdatum

  Avresa 27 september

  Hemresa 1 oktober

  Pris

  Från 12 095kr per person i del i dubbelrum                 

  All detta ingår i resans pris                                                                                          

  • Flygresa med Scandinavian Airlines t/r. Arlanda - Krakow via Köpenhamn eller Kastrup – Krakow T/R inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
  • transfer/bussresor enligt programmet i Polen
  • fyra övernattningar i dubbelrum
  • transfer och utflykter enligt program med svensktalande lokalguide dag 1, 2, 3, 4
  • whispers (hörsnäcka) för guidning i vissa delar av programmet
  • entré till Wieliczka Saltgruva
  • entré Auschwitz-Birkenau
  • visning av mikrobryggeri samt ölprovning
  • fyra frukostar
  • fyra luncher; två 2-rätters i Krakow, en 2-rätters i Wieliczka och en 2-rätters i Auschwitz
  • fyra middagar; en 3-rätters på hotellet och tre 3-rätters i Krakow varav en med musik
  • måltidsdryck; ett glas husets vin/öl/läsk, vatten och kaffe/te
  • dricks till lokalguide, chaufför, restauranger
  • representant från Icakuriren/ Hemmets Journal
  • personal från Specialresor
  • resegaranti via den statliga resegarantin

  Tillägg per person 

  • Flyg från Arlanda 400kr
  • Enkelrum i 4 nätter 1 990kr      

  Vi reserverar oss för eventuella program –, pris – och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.


  Så här bokar du   

  Anmälan sker till Specialresor på telefon 054-18 89 00 eller på mejl info@special-resor.se.

  Övrigt

  Då Krakow är en stad där man enklast tar sig fram till fots, innehåller programmet promenader. Dels i guidad form, dels till restauranger. Trappor förekommer till vissa restauranger och besök. Besöket i Wielizcka Saltgruva, innefattar cirka 450 trappsteg samt hiss. Hissen kan upplevas som trång då det är lågt i tak samt ofta flera personer på en mindre yta. Vi besöker våning 1, 2 och 3. Kontakta oss gärna ifall du har funderingar kring programmet. 

   

  Res säkert med Icakuriren

  Res säkert i coronatider Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt.

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!