• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Det bästa av Skottland och Orkneyöarna!

  Ändlöst vackra landskap, ljunghedar, pittoreska små byar och dramatiska havsklippor. På denna unika rundresa lär vi känna det bästa av Skottland!

  Det bästa av Skottland och Orkneyöarna!
  Ändlöst vackra landskap, ljunghedar, pittoreska små byar och dramatiska havsklippor. På denna unika rundresa lär vi känna det bästa av Skottland!

   

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

   

  I Skottlands huvudsstad Edinburgh är mycket av arkitekturen klassad som världskulturarv och många författare har hämtat inspiration från de myter och legender som berättas om staden. På Edinburghs slott ser vi de skotska kronjuvelerna och Stone of Destiny, som nu är tillbaka efter att ha varit borta sedan slutet av 1200-talet.

  Loch Ness är en 38,5 km lång klyfta i Great Glen provinsen och sjön är upp till 213 meter djup. Kanske har vi turen att se sjöodjuret "Nessie", sjöns mest berömda invånare. Första gången det kom en rapport om odjuret var redan på 500-talet och sen dess har över tusen personer gett vittnesmål om att ha sett henne. Ha kameran redo om ifall! Ett spelbolag har utlyst en belöning på 1000 pund till den som fångar Nessie på bild.

  Orkney har stora begränsningar när det gäller boende men vi har lyckats och ska få uppleva öarna under ett antal dagar. Vi besöker Skara Brae, med den bäst bevarade gruppen av förhistoriska hus, Maes Howe, med den över 5000-åriga kammargraven med sina graffiti-runor som korsfararna snidade på 1100-talet, och inte minst Kirbuster Farm Museum som öppnades för allmänheten år 1986.

  Boka snabbt, antalet platser är begränsat!

   

  Vida vidder och ändlöst vackra landskap får vi uppleva på denna unika rundresa.

   

  Dagsprogram

  Dag 1

  Buss väntar vid Edinburghs flygplats och tar oss till centrala Edinburgh. Efter en guidad promenad i stan, får vi en tur i Edinburghs slott. Incheckning och middag på hotellet.

  Dag 2

  Vi åker norrut genom Perthshire, upp mot högländerna. På Highland Folk Museum vandrar vi i en animerad miljö med skådespelare och lär oss hur skottarnas förfäder bodde, bearbetade marken och klädde sig. Incheckning på hotellet i Aviemore och en god middag väntar.

  Dag 3

  Dags att leta sjöodjur! Vi får en guidad tur i ruinerna av Urquhart Castle, en fästningsborg vid sjön Loch Ness. Sedan åker vi vidare till Inverness, den forntida huvudstaden. Efter en guidad tur finns möjlighet till egna strövtåg innan vi återvänder till vårt hotell för middag.

   

  Kilten – fortfarande ett vanligt klädesplagg i Skottland.

   

  Dag 4

  Vi äter en lokal publunch innan vi går ombord på färjan från Scrabster till Stromness på Orkney. Vi får transport till vårt hotell och sedan möjlighet att bekanta oss med staden. Kvällen är fri för egna aktiviteter, kanske Fish & chips till middag?

  Dag 5

  Dagen tillägnas det viktigaste som måste ses på Orkney. Programmets ordningsföljd styrs av väder, vind och bästa vilja, allt under ledning av vår kunniga guide. Skara Brae – den neolitiska bosättningen är en av de bäst bevarade grupperna av förhistoriska hus i Västeuropa. Maes Howe – den 5000 år gamla kammargraven. Samt Kirbuster Farm Museum. Vi återvänder till vårt hotell för middag.

  Dag 6

  Dagen fri att på egen hand hitta intressanta strövtåg eller vill du gå på stadsrundvandring med vår guide i Kirkwall? Från hamnen går vi genom staden till Royal Burgh of Kirkwall. Vi besöker också S:t Magnus-katedralen. Kvällen lämnar vi fri att få njuta av Orkney på eget sätt.

   

  Skottlands "hjärta": Edinburghs slott, är rest på 120 meter hög klippa. Vår guide berättar den remarkabla historien om hur kronjuvelerna kom tillbaka efter att ha varit borta sedan slutet av 1200-talet.

   

  Dag 7

  Dags att packa och gå ombord på färjan från Orkneyöarna till Scrabster och fortsätta resan mot Perth. Vi reser genom Cairngorms National Park gör ett stopp i Pitlochry, en charmig by i Highland med elegant viktoriansk arkitektur. Tillåter tiden kommer vi att se dammen och laxstegen. Vi checkar in på vårt hotell och äter gemensam avslutningsmiddag.

  Dag 8  Hemresa

  Efter frukost tar bussen oss till Edinburgh flygplats.

   

  Ring of Bordgar på Orkney. Vi tillbringar tre nätter på Orkney så vi hinner se allt som är ett måste.

   

  RESFAKTA

  Resedatum

  Avresa: 13 augusti

  Hemresa: 20 augusti

  Pris

  19 995:- per person i dubbelrum

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flygresa till Edinburgh t/r, flygskatter och avgifter.
  • Rundresa med Scandoramaguide.
  • 7 övernattningar i dubbelrum i Edinburgh, Aviemore, Orkney och Perth.
  • 7 frukostar, 1 lunch, 5 middagar.
  • Samtliga arrangemang och inträden och rundresa enligt dagsprogram.
  • Representant för Icakuriren/Hemmets Journal vid fler än 25 bokningar.

  Tillägg

  • Avbeställningsskydd: 6,25% av resans pris genom ERV.
  • Reseförsäkring: 325:- (som komplement till hemförsäkringen).
  • Enkelrumstillägg: 1 995:-

   Så här bokar du

  Ring 040-600 00 00 eller boka via hemsidan: www.scandorama.se/hemmetsjournal

  Nämn att det gäller en Icakuriren-resa vid bokningen.

   Vid bokningen får du övriga resevillkor 

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

   

  Res säkert med Icakuriren

  Res säkert i coronatider Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt.

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!