• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Upptäck vackra Österlen med antikexperten Peder Lamm

  Följ med på en resa bland slott, konst, god mat och dryck och besök ett pärlband av pittoreska fiskebyar längs Österlens kust.

  Upptäck vackra Österlen med antikexperten Peder Lamm
  Upptäck vackra Österlen med antikexperten Peder Lamm

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

   

  När sommarens grönska är i antågande och vårens primörer har gjort sin entré reser vi längs den fantastiska äppelkusten, bland milslånga stränder där flera pittoreska fiskelägen ligger tätt. Vi provsmakar äpplen, sparris och vin. Flera av måltiderna serveras på slott och vingårdar och med oss på resan har vi vår ciceron Peder Lamm som guidar oss vant runt bland slott och sevärdheter i den skånska myllan. Välkommen att följa med på en unik och innehållsrik resa under fyra dagar framtagen för IcaKurirens läsare. Vi blir en liten grupp på max 30 deltagare.

   

  Antikexperten Peder Lamm visar sitt hemlandskap Skåne under några trevliga dagar

   

  Dagsprogram

  Dag 1 Konst, skulpturer och pittoreska Simrishamn

  Vår resa startar i Jönköping där vår buss utgår ifrån. Under eftermiddagen kommer vi fram till Wanås slott där vi möts av vår ciceron Peder Lamm som följer med oss i skulpturparken Wanås konst. Tidig kväll kommer vi fram till populära Hotel Svea vid hamnen i Simrishamn. Vi checkar in, och har en stunds "egentid" i den pittoreska kuststaden med charmiga trähus, mysig atmosfär och kullerstensgator. Middag intas på Hotell Sveas restaurang som serverar regionala specialiteter från Österlen och maten tillagas av lokalt producerade råvaror. 

   

  Dag 2 Bland Österlens pärlor

  Efter frukosten är vi redo för dagens upplevelser i idylliska Österlen. Vi besöker den lilla skånska byn Knäbäckshusen, som har en speciell historia att berätta och korsvirkeshus med vasstak att visa upp, allt inramat av rosor och vågornas brus. På Kiviks musteri får vi en guidad visning av Äpplets hus, ett kunskapshus där äpplet så klart står i fokus. Vi kan även besöka den välfyllda gårdsbutiken. På Brösarps Gästgiveri intas dagens lunch innan vi är tillbaka i Simrishamn igen. Vi samlas igen tidig kväll för att åka till Köpingsbergs Vingård som drivs av vinbonden Carl-Otto Ottergren. Vi besöker vingården och självklart får vi provsmaka den skånska "champagnen". Middagen serveras tillsammans med gårdens egna viner.

   

  Kåseholms slott med anor från 1600 – talet

   

  Dag 3 Gastronomiska höjdpunkter

  Vi fortsätter i vinets tecken och beger oss efter frukost till en av Nordens mest moderna vinanläggningar, Nordic Sea Winery. Här får vi lära oss om hur man framställer vin, från druva till färdig produkt. Här produceras flera av Systembolagets mest sålda varumärken. Vi avslutar med en vinprovning samt lunch. Efter lunch ges "egentid", passa på att utforska Simrishamn. Vi samlas igen under eftermiddagen för att bege oss av till SkåneSparris, en småskalig sparrisproducent som odlar obesprutad grön och violett sparris av högsta kvalitet. Kvällens middag intas på Kåseholms slott. Middagen tillagas exklusivt av 2-stjärniga Michelin kocken Daniel Berlin som bjuder på en upplevelse för både smak och sinne.

   

  Dag 4 Christinehof Slott och hemresa

  Vi checkar ut från hotellet och beger oss av mot Christinehof Slott. Vi får en guidad visning av det anrika 1700-talsslottet samt kaffe och kaka. Möjlighet finns även att strosa runt i Ekoparken som omger slottet, en fröjd för ögat med syfte att värna och vårda områdets unika natur och kulturområden. Flera stopp är inplanerade längs vår väg, både för bensträckare och lunch. Beräknad ankomsttid till Jönköping är ca kl. 15.30 där vi tackar för en mycket innehållsrik och trevlig resa. 

   

  På Kåseholms Slott får vi njuta av en kulinarisk upplevelse tillagad av Michelin-krögaren Daniel Berlin

   

  Resfakta

  Resdatum

  Avresa 25 maj 2021
  Hemresa 28 maj 2021

  Pris
  11 295 kr i del i dubbelrum per person

  Allt detta ingår i resans pris

  • Bussresa Jönköping - Österlen tur och retur
  • Tre övernattningar i dubbelrum
  • Utflykter med buss enligt program i Österlen
  • Guidning av Peder Lamm
  • Entré och visning på: Wanås slott (i Skulpturparken)
  • Entré, visning och provsmakning på Nordic Sea Winery
  • Entré och visning av Äpplets Hus på Kiviks Musteri
  • Entré och guidning på Christinehof Slott
  • Besök SkåneSparris
  • Besök och vinprovning på Köpingsbergs Vingård
  • Besök och visning på Kåseholm slott
  • Två busskaffe (kaffe/te med smörgås)
  • Tre frukostar
  • Fyra luncher; två under resdagarna, en på Nordic Sea Winery inkl. vin och en på Brösarps Gästgifveri inkl måltidsdryck
  • 3 middagar; en på hotellet inkl. måltidsdryck, en på Köpingsbergs Vingård inkl vin och en på Kåseholm slott inkl. vin tillagad av 2*Michelinkocken Daniel Berlin
  • Färdledare från Specialresor
  • Resegaranti via den statliga resegarantin

  Tillägg bussanslutning till Jönköping, tur och retur

  Stockholm: 1 000 kr

  Norrköping: 800 kr

  Linköping: 750 kr

  Så här bokar du
  Anmäl dig via telefon 054-18 89 00 (telefontid: kl. 10-12 och 13–15, fredagar stängt), eller på Specialresors hemsida www.special-resor.se .

  Bra att veta

  Öppet köp t o m 24/3 2021

  För att ni ska känna er trygga med att boka en resa under rådande omständigheter erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften vid anmälan och att den återbetalas om ni avbokar senast 24/3 2021.

  Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in resan senast 30 dagar före avresa om antalet deltagare understiger 30 personer.

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!