• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Portugals historiska ögonblick

  Känn fläkten av svunna tider bland magnifika kloster och pittoreska medeltida byar.

  Portugals historiska ögonblick

   

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

   

  Denna resa passar såväl livsnjutare som historieintresserade. Vi besöker fem platser som finns på UNESCO:s världsarvlista, och får imponeras över dess byggkonst. Resan avslutas med ett besök i Lissabon. De som tror att Lissabon är en stad med vita byggnader och belägen på kullar kommer att bli förvånade. I staden har också pastell och ockrafärgade husfasader dykt upp. Moderna byggnader ingår i den gamla stadsbilden. Under vårt besök kör vi via Avenida da Liberdade till stadsdelen Belem där vi bekantar oss med klostret Hieronymus och promenerar därefter längs med Tejofloden till Belémtornet.

   

  Kristi Kloster i Tomar.

   

  Silverkustens pärla - Nazaré
  Vi bor i den lilla staden Nazaré med ca 15 000 invånare som förmodligen är den mest kända fiskebyn i Portugal och unik på många sätt. Många hävdar att Nazaré som semesterort är Portugals bäst bevarade hemlighet. Med fina stränder, en genuin stadskärna och en känsla av att tiden stannat, är Nazaré en underbar plats att utforska. Längs med stranden finns en vackert stenlagd strandpromenad och på stranden väntar färgglada fiskebåtar. Här njuter man av ett milt klimat, av makalös natur och av ett mycket värdefullt historiskt och arkitektoniskt kulturarv. Slå dig ned på en av många cafeterior i staden och njut av en kopp kaffe med en Pastel da Nata, en portugisisk smördegsbakelse fylld med vaniljkräm. Det portugisiska köket, de goda vinerna och portugisernas vänliga sätt fullbordar vår resa. Välkommen att följa med!  

   

  Dag 1 Nazaré - stadsdelen Sítio - välkomstmiddag
  Ankomst Lissabon där vår svensktalande guide möter oss för busstransfer till Nazaré och lunch på hotellet. Efter lunchen åker vi buss till stadsdelen Sítio där man har en magnifik utsikt över Nazaré och kusten. I Sítio kan man besöka kyrkan Santuário de nossa senhora da Nazaré. Transfer till hotellet, incheckning. Välkomstmiddag på hotellet.

   

  Dag 2 Tomar – Kristi kloster – middag med uppträdande
  Efter en god frukost beger vi oss till Tomar där vi besöker Convento de Cristo, det vill säga "Kristi kloster". Klosterborgen byggdes av tempelriddarna och blev upptagen på UNESCO:s världsarvlista 1983. Lunch till självkostnadspris på en medeltida restaurang. På kvällen äter vi en välsmakande middag på hotellet där det blir uppträdande med Fadomusik.

   

  I Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça; Portugals största kloster bodde som mest 1000 munkar.

   

  Dag 3 Alcobaca – vinprovning - middag
  Idag ägnar vi förmiddagen i den lilla pittoreska staden Alcobaca som är känd för sitt cistercierkloster. Vi besöker klostret och klosterkyrkan som byggdes på 1100-talet i gotisk stil och som blev upptagen på UNESCO:s världsarvlista 1983. I kyrkan får vi höra den spännande berättelsen om en portugisisk prins och om hans kärlek till en spansk adelsdam. Guidad promenad i Alcobaça. Lunch i Alcobaça till självkostnadspris. Efter lunchen åker vi till den närliggande vingården Quinta dos Capuchospå vinprovning. Middag på hotellet.

   

  Dag 4 Aljubarrota slagfält - klosterbesök - avskedsmiddag
  Avfärd till Aljubarrota slagfält och besök i Aljubarrotas fina infocenter. Därefter åker vi till klostret i Batahla och får en rundvandring i det. Klostret grundades 1388 till minne av Portugals seger över Spanien år 1385 och är en av pärlorna i portugisisk och europeisk medeltida arkitektur. Lunch nära klostret till självkostnadspris. Som avskedsmiddag: stor buffé med portugisiska läckerheter på hotellet.

   

  Dag 5 Medeltida byn Óbidos - Lissabon 
  Efter en god frukost checkar vi ut från hotellet för att bege oss till den pittoreska medeltida byn Óbidos, där man kan promenera på muren som går runt byn och varifrån man har en otroligt fin utsikt. Vi får egen tid i Óbidos för en promenad och för att äta lunch. Avfärd mot Lissabon där vi besöker kyrkan i Hieronymosklostret och promenerar därefter längs med Tejo floden till Belém tornet.  Därefter är det dags för avfärd till flygplatsen för direktflyg hem.  

   

  Ta bergbanan i Nazaré till stadsdelen Sítio och beundra den storslagna utsikte.

  Resdatum

  Avresa: 26 september 2020
  Hemresa: 1 oktober 2020

  Pris
  10 285 kr per person i del i dubbelrum

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg T/R Arlanda – Lissabon
  • Inkvartering 4 nätter på hotell i Nazaré
  • Halvpension - frukost och en måltid inkl. måltidsdryck (vin, vatten, juice) per dag
  • Gastronomisk middag inklusive viner och uppträdande med fadomusik
  • Transporter enligt program
  • Besök på alla ovannämnda utflykter och svenskspråkig guide

   

  Tillägg per person

  Enkelrumstillägg 1780 kr

   

  Så här bokar du

  Maila till katarina.sandelin@sublutour.com, eller ring på tel. 073-769 7886. Mer information om Läsarresan hittar du här: https://sublutour.com/sv/ 

   

  Särskilda resevillkor
  Minst 25 deltagare krävs för att genomföra resan. Begränsat antal platser. Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

   

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!