Franska pärlorna Paris och Normandie

Möt våren tillsammans med Icakuriren i pulserande Paris och natursköna Normandie.

När äppelträden spricker ut i blom och de gula rapsfälten står i givakt, då reser vi till världsstaden Paris som ståtar med monument, historia och ett sjudande liv utöver det vanliga. Här inleder vi vår resa för att njuta av stadens utbud av sevärdheter. Normandie är inte bara ett eldorado för den historieintresserade, här finns också de franska ostarnas vagga, Calvadosens hemvist och fransk landsbygdscharm när den är som bäst! Många är de konstnärer som sökt sig till landskapet vid Normandie för dess vackra natur och ljus. Under resan besöker vi den store impressionistmålaren Claude Monets hem och trädgård. Vi bor i bedårande vackra Trouville, granne med den exklusiva badorten Deauville, vid kusten. Här gör vi unika utflykter med kulturell och historisk inriktning. Självklart njuter vi också av den franska kokkonsten. Fisk, skaldjur, ostron, crêpes och rätter med äpplen står ofta på menyn. En normandisk specialitet är moules à la crème som är musslor doppade i krämsås tillspetsat med cider. Bon appétit!

Dag 1 Mot det franska äventyret
Vi landar tidig kväll i Paris där vår guide möter oss. Den korta transfern tar oss in till centralt belägna Hotel Opera Ronceray. Efter att vi checkat in väntar något lätt att äta på egen hand innan vi träffas för något gott att dricka samtidigt som vi får möjlighet att bekanta oss med varandra.

Dag 2 Paris – våra drömmars stad
Guiden tar oss med på en härlig stadsrundtur och visar upp denna magiska stad, så fylld av historia, kultur och sevärdheter. Under eftermiddagen finns tid att på egen hand insupa atmosfären i Paris, kanske på något museum eller på en mysig uteservering. På kvällen återsamlas vi för en härlig trerätters välkomstmiddag.

Franska pärlorna Paris och Normandie
I Paris finns Eiffeltornet som stoltserar med sina 324 meter. Ta hissen högst upp och skåla med ett glas bubbel i champagnebaren och njut av utsikten.

Dag 3 Mot kusten
Efter frukost tar vi plats i vår buss som tar oss längs boulevarderna och avenyerna ut ur miljonstaden i västlig riktning. Vi känner historiens vingslag när vi ser vägskyltar med Versailles och Solkungens slott. Den store impressionistmålaren Claude Monet besökte ofta det mytomspunna Normandie. I lummiga Giverny stannar vi till för ett besök vid Monets bostad och trädgård för att beundra alla färger och grönskan. Efter en dag i sakta mak med stopp för individuell lunch når vi under eftermiddagen fram till vårt Beach Hotel i Trouville-sur-Mer, beläget precis vid Atlantens vatten. Vi äter en trerätters middag tillsammans på trevlig restaurang.

Franska pärlorna Paris och Normandie
Vi besöker Monets blomstrande trädgård där planteringarna följer årstidens växlingar.

Dag 4 Dagen D – Ostronplockning – Arromanches
Efter frukost inleder vi dagen med spännande krigshistoria till minnet av dagen D. Vi åker bland annat till den lilla staden Sainte-Mère-Eglise som blivit berömd för fallskärmsjägaren som fastnade med skärmen i kyrktornet. Här besöker vi det mycket intressanta Airbornemuséet som gömmer mycket historia från Dagen D. På eftermiddagen beger vi oss till berömda Pointe du Hoc, en av de svåraste landstigningsplatserna. Vi besöker även den amerikanska krigskyrkogården vid Omaha Beach.
Utefter kusten i Asnelle stannar vi också till för att prova på att plocka ostron. Återresan till Trouville kör vi via den vackra kuststaden Arromanches för att avnjuta en god fyrarätters middag tillsammans i äkta fransk anda.

Dag 5 Hästuppfödning och fri tid i Trouville-sur-Mer          
Hästuppfödning i Normandie blir idag vår lilla speciella utflykt. Det är familjen Sundström, som för 13 år sedan flyttade till Frankrike och här fortsatte sin uppfödning av hästar. Resten av eftermiddagen och kvällen är fri för egna upptäckter i Trouville-sur-Mer.

Dag 6 Blomsterkusten och avskedsmiddag
Dagen inleds med den fashionabla systerstaden Deauville, där vi beundrar filmstjärnornas strandpromenad “les Planches” innan vi gör en trevlig Calvadosprovning. Därefter bär det av till charmiga Honfleur där vi äter lunch på egen hand. Vi kör sedan över den mäkta imponerande bron Pont de Normandie, för att snart vara i Le Havre. Hårt bombad under Andra Världskriget, startade arkitekten Auguste Perret den omvandling som gjorde Le Havre till den första moderna staden i Frankrike på Unescos världsarvlista.En gemensam avskedsmiddag avslutar vår härliga vistelse i Trouville

Franska pärlorna Paris och Normandie
Hamnstaden Honfleur kan nog vara en av de mest charmiga av alla Normandies hamnstäder.

Dag 7 Trouville – Paris – Skandinavien
Njut av en sista lugn och stilla förmiddag i Trouville. På kvällen lyfter flygen åter mot Skandinavien efter denna fantastiska resa i nordvästra Frankrike. Vi återvänder med fantastiska minnen och nya vänner.

Resfakta
Avresa 24 maj
Hemresa 30 maj

Pris
14 995 kr i del av dubbelrum

Avreseflygplatser: Arlanda och Köpenhamn

Researrangör: Scandorama

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför

vår kontroll.

 

Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg i ekonomiklass med SAS till Paris t/r
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Transfers flygplats – hotell t/r
  • Rundresa i helturistbuss
  • 6 nätter med del i dubbelrum på hotell av god mellanklass
  • 6 frukostar
  • 1 lunch
  • 3 middagar
  • Arrangemang enligt dagsprogram inkl. samtliga utflykter
  • Svensktalande Scandoramaguide

 

Tillägg per person
Enkelrumstillägg: 2 495 kr
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris genom ERV
Reseförsäkring: 235 kr som komplement till hemförsäkringen.

Så här bokar du
Ring Scandorama 040-600 00 00 eller gå in på www.scandorama.se/icakuriren

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top