• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lofoten

  Upplev Lofoten och svenska Lappland under Midnattssolen. Följ med på en resa där naturen bjuder på föreställning och du sitter på första parkett!

  Lofoten
  Turkosblå fjordar, idylliska fiskebyar och vackra stränder lockar människor från hela världen till Lofoten

  Vi börjar vår resa i svenska Lappland. Vårt första stopp blir på Ice Hotel i Jukkasjärvi innan vi fortsätter genom flyttdrabbade Kiruna och vidare längs Sinnenas väg mot vår första övernattning i norska hamnstaden Narvik.


  Magiska upplevelser

  Lofoten påstås ha fått sitt namn efter att ögruppen från fastlandet liknar tassen på ett lodjur. Konstnärer från hela världen har hämtat inspiration här och prisat det vackra landskapet och det speciella ljuset. Här bjuds du på synnerligen dramatisk natur med majestätiska berg som stiger rakt upp ur havet. En av upplevelserna är en båttur där vi har stor chans att få se de mäktiga havsörnarna.

  Under resan får vi också uppleva samekultur i ett mycket vackert och somrigt Jokkmokk samt besöka residensstaden Luleå. En drömresa för dig som vill njuta av fantastiska naturupplevelser där du dessutom får trevligt resesällskap med andra IcaKurirenläsare.

   

  Kombinationen av skärgård och höga berg är otrolig och unik

  Dag 1 Arlanda – Jukkasjärvi – Narvik

  Efter lunchtid reser vi med flyg från Arlanda till Kiruna. Vårt första stopp blir i Jukkasjärvi där vi besöker Ice Hotel som visar upp sina konstverk och sviter av is, även sommartid, med energi från midnattssolen. Efter besöket i Jukkasjärvi tar vi en tur genom Kiruna, som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling. Vi fortsätter vår resa efter Nordkalottvägen, "Sinnenas väg" som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Under färden till Björkliden och Abisko nationalpark ser du välkända Lapporten - Sveriges genom tiderna mest avbildade naturmotiv. Övernattning och middag i Narvik.

  Dag 2 Narvik – Lofoten

  Efter frukost börjar vår färd mot Lofoten. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av fåglar, fjällblommor, tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. I Hanøy kliver vi av bussen för att istället färdas med båt sista sträckan till Svolvaer. Nu väntar en tur med båt i ca 3 timmar till den vackra och världskända Trollfjorden. Under turen har vi stor chans att få se de mäktiga havsörnarna och få mata sjöfåglar.

  Ombord på båten serveras en värmande fisksoppa. Vi ankommer till Svolvaer hamn för vidare färd mot den idylliska fiskebyn Henningsvaer där gemensam middag och övernattning väntar.

  Under vår båtresa är chansen stor att vi får besök av den mäktiga havsörnen

  Dag 3 Lofoten

  Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och besöker Vikingamuseet "LOFOTR". Vi återvänder till Henningsvaer och tiden är fri för var och en att på egen hand lära känna den genuina fiskebyn. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

  Dag 4 Henningsvaer – Jokkmokk

  Vi tar farväl av Lofoten för denna gång. Efter den vackra färden längs Lofastvägen mellan fjäll och djupblå fjordar når vi Tjeldsundsbron som tar oss över till fastlandet. När vi närmar oss den svensk-norska gränsen kan vi se en mängd fritidshus eller på norska "hytter" som är uppbyggda lite var och hur som helst. Vi fortsätter vår resa genom den svenska fjällen, vi stannar för lunch efter vägen och på kvällen når vi Jokkmokk som är känd för sin vintermarknad men också för att det utgör en viktig samlingsplats för svenska samer. På vårt hotell äter vi en gemensam middag.

  Midnattssolen färgar både himmel och jord i ett röd-gult sken

  Dag 5 Luleå - Arlanda

  Efter frukost gör vi ett besök på Ájtte- Svenska Same & Fjällmuseet innan vidare färd mot kusten och Luleå. Vi besöker Gammelstads Kyrkstad som är världens största och bäst bevarade kyrkstad med över 400 kyrkstugor, upptagen på UNESCO's världsarvslista. Vi tar en sightseeingtur i Residensstaden Luleå innan fri tid i staden väntar. Efter egna strövtåg möts vi upp för transfer till Luleå Airport där hemresan tar vid.

   

  Resfakta

  Resdatum

  Avresa 4 juli 2019

  Hemresa 8 juli 2019

  Pris
  10 370 kr i del i dubbelrum

  Så här bokar du
  Ring 0920-23 23 50 eller maila info@vialulea.se.
  Läs mer på www.vialulea.se

  Tillägg

  Enkelrumstillägg: 1340 kr

  Frivilligt avbeställningsskydd: 6% av resans pris.

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flyg Arlanda-Kiruna, Luleå-Arlanda
  • 4 nätter i del i dubbelrum inkl. frukost
  • 4 middagar
  • guidad tur på ICEHOTEL samt fika på Sami Nutti Siida
  • entré och guidning på Lofotr Vikingamuseum
  • fjordkryssning inkl. fisksoppa
  • entré och guidning Ájtte
  • transfer i helturistbuss enligt program
  • färdledare från Via Luleå
  • representant från IcaKuriren vid minst 25 anmälda

  Observera

  Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan vid mindre än 25 anmälda resenärer. Vi reserverar oss för eventuella valuta– och skattehöjningar efter 27/8 2018. Vi reserverar oss för händelser utanför vår kontroll som kan komma att påverka programmets genomförande.

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!