Ris à la Malta med hjortronsylt

Julgröt deluxe! Ris à la Malta med mycket grädde, hjortronsylt och krossade kakdrömmar.


6-8 portioner

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 2 ½ deciliter vispgrädde
  • 750 gram färdigkokt risgrynsgröt
  • 6 drömmar (kakor)
  • 1 ½ dl hjortronsylt
  • Garnering
  • Mynta

Gör så här

1

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med hjälp av en sked eller kniv.

2

Tillsätt vaniljfröna i grädden. Vispa grädden lätt och luftigt.

3

Blanda ner grädden i risgrynsgröten. Krossa drömmarna i mellanstora bitar.

4

Varva gräddgröt, hjortronsylt och krossade drömmar i fina glas eller skålar.

5

Garnera med mynta och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top