• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 16 böcker att se fram emot i höst

  Ladda upp inför höstens myskvällar med bra böcker. Här är några av våra favoriter.

  16 böcker att se fram emot i höst
  Foto: Istock

  1. Mannen som sökte sin skugga – David Lagercrantz

  Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist är tillbaka i den femte delen i Millenniumserien. Lisbeth Salander, som avtjänar ett fängelsestraff, jagas fortfarande av sin barndom och tar hjälp av Blomkvist för att undersöka saken. 

  Utgivningsdatum: 2017-09-07, Norstedts

  2. Norra Latin – Sara Bergmark Elfgren

  Den andra halvan av författarduon bakom dundersuccén Engelsforstrilogin är tillbaka! Sara Bergmark Elfgren utlovar övernaturliga inslag och mörka hemligheter även i sin nya romanserie, som utspelar sig i nutid i Stockholmsmiljö.

  Utgivningsdatum: 2017-10-20, Rabén & Sjögren

  3. Hjärtat stannar sist – Margaret Atwood

  Författaren bakom The handmaid's tale, som just nu gör succé som tv-serie, är tillbaka med en samhällskritisk roman om ett ungt par som förlorar allt. Lösningen blir att skriva på ett livstidskontrakt som ger dem jobb och boende – men inte utan vissa villkor.

  Utgivningsdatum: 2017-09-21, Norstedts.

  4. Ensam i Paris och andra historier – Jojo Moyes

  Ingen höst utan romantik! Här bjuder feelgood-drottningen Jojo Moyes på två kortromaner och nio noveller. I titelromanen besöker 26-åriga Nell staden Paris för första gången, ensam, eftersom hennes pojkvän aldrig dök upp vid tåget.

  Utgivningsdatum: 2017-09-20, Printz Publishing

  5. Swing time – Zadie Smith

  Prisbelönta Zadie Smith, kanske mest känd för den mycket omtalade Vita tänder, är tillbaka med en roman om två flickor som delar samma dröm. Swing time har av många recensenter utnämnts till Zadie Smiths bästa bok hittills.

  6. Dagar av ensamhet – Elena Ferrante

  Har du läst ut alla böcker i Neapelkvartetten men får inte nog av Elena Ferrante? Nu ges ännu ett av hennes verk ut på svenska, en kortroman, den första i en löst sammanhållen trilogi, om 38-åriga tvåbarnsmamman Olga vars make plötsligt lämnar henne.

  Utgivningsdatum: 2017-09-28, Norstedts

  7. Farmor dör – Malin Wollin

  Titeln får oss att tänka på ett sörjande barnbarn, men i Malin Wollins Farmor dör tycker Rakel att farmor är elak och kanske omöjlig att älska. Det är en bok om "Om eventuell förlåtelse, eventuell försoning och eventuell kärlek", enligt förlagets hemsida.

  Utgivningsdatum: 2017-09-20, Piratförlaget

  8. De sju som såg – Denise Rudberg

  Åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff har fått en ny roll som chef för sin lilla utredningsgrupp. Tillsammans med Torsten Ehn, Augustin Madrid och två nya kollegor utreder hon ett fall med en uppsatt finansman som mördats. 

  Utgivningsdatum: 2017-10-25, Forum

  9. Green kitchen at home – David Frenkiel & Luise Vindahl

  Massor med inspiration och snygga bilder för dig som, liksom författarna, vill kunna laga enkel, hälsosam och god vegetarisk mat hemma varje dag. David och Luise har också en blogg där de delar med sig av recept. Kolla in greenkitchenstories.com.

  Utgivningsdatum: 2017-09-05, Norstedts

  10. Vi mot er – Fredrik Backman

  I uppföljaren till Fredrik Backmans känsloladdade Björnstad får vi än en gång möta Benji, Amat, Bobo, Maya, Ana och de andra i Björnstad. En kamp om pengar och makt mot grannstaden väntar, och en viss ung spelares innersta hemlighet kommer att avslöjas.

  Utgivningsdatum: 2017-08-21, Forum

  11. Tjockdrottningen – Moa Herngren

  I Tjockdrottningen väger huvudpersonen 200 kilo och blir känd över hela landet tack vare sin medverkan i bantningssåpan "Du är vad du väger". En svart komedi om dokusåpornas värld och vår bekräftelseberoende samtid.

  Utgivningsdatum: 2017-08-24, Norstedts.

  12. Vi måste prata – Elaine Eksvärd

  En bok som ska ge oss lösningen på hur man tar de svåra samtalen. Retorikexperten Elaine Eksvärd går igenom de tio värsta typerna av samtal i vardagen och ger oss sina bästa tips på hur man tar dem på rätt sätt.

  Utgivningsdatum: 2017-10-02, Forum

  13. Jag hatar att träna – Brita Zackari

  Äntligen en träningsbok av någon som också hatar att träna! Brita Zackari tröttnade på att allt som handlar om träning och riktar sig till kvinnor också handlar om dieter. Med sitt instagramkonto, och nu också bok, vill hon peppa alla till att träna utan hets.

  Utgivningsdatum: 2017-09-28, Norstedts

  14. Inte ett moln så långt ögat kan nå? – Tomas Ledin

  Om du är ett fan av en av våra mest folkkära artister är den här boken ett måste. Här berättar Tomas Ledin om hela sitt 40-åriga artistliv, och om hur det gick till när han skapade några av sina favoritlåtar. Dessutom finns texter och ackord till varje låt. 

  Utgivningsdatum: 2017-11-07, Bonnier fakta

  15. Bettys val – Marie-Louise Marc

  Journalisten Marie-Louise Marc gjorde debut i våras med Bettys värld, om en reporter på glammiga magasinet Gala. Nu kommer uppföljaren till den romantiska feelgoodboken, där Betty blir mormor och flyttar ihop med nya kärleken. 

  Utgivningsdatum: 2017-11-08, Printz Publishing

  16. Aktiedrottning – Isabella Löwengrip, Pingis Hadenius och Linda Newnham

  Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius verkar för att kvinnor ska få bättre ekonomiskt självförtroende och har tidigare skrivit boken Economista tillsammans. Nu vill de också lära oss hur man investerar i aktier och får sitt kapital att växa.

  Utgivningsdatum: 2017-11-03, Forum

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!