Hunden Diesel dog på nyårsafton: “Alla smällar blev för mycket för honom”

Marie-Louise Arrhenius hund Diesel har alltid varit rädd för fyrverkerier. Den här gången överlevde han inte nyårskvällen.

Hunden Diesel hade varit rädd för fyrverkerier ända sedan han var två år. På grund av detta hade hans matte Marie-Louise Arrhenius under åren försökt att hitta på olika sätt att fira nyår för att det skulle bli så lugnt som möjligt för Diesel.

I år firades nyår hemma hos en granne. Precis som det brukar se ut på nyårsafton så smälldes det fyrverkerier under hela dagen, och ju närmare kvällen kom desto mer ökade smällandet.

Marie-Louise märkte att Diesel var stressad av situationen.

– Jag hade gett honom lugnande och fanns i närheten hela tiden. Han flyttade runt mycket i rummet och hade svårt att komma till ro. Till slut, vid 20-tiden, lade han sig och verkade lugn. Jag gick fram till honom för att klappa om honom men han var död, säger Marie-Louise.

Hunden Diesel dog på nyårsafton:
Diesel med lillebror Loke, som nu är ensam kvar. Foto: Privat

Efter den hemska upptäckten försökte Marie-Louise och hennes vänner med HLR. Efter ungefär en halvtimme anlände djurambulansen, men det fanns inget att göra. Marie-Louise fick höra av veterinären att det med största sannolikhet var stressen som fått Diesels hjärta att stanna.

– Det är helt ofattbart! Alla smällar under dagen och kvällen hade denna gång blivit för mycket för honom. Om alla kunde hålla sig till tolvslaget så hade detta inte behövt hända, säger Marie-Louise.

Hennes önskan är att de som känner att de till varje pris måste skjuta fyrverkerier på nyår begränsar smällandet till 00-01.

Marie-Louise hade haft Diesel, som var en blandning mellan schäfer och bordercollie, sedan han var valp.

– Han var en lugn och mycket klok hund. Vi stod varandra väldigt nära och han var min bäste vän. Vi hade gått igenom mycket tillsammans.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top