Så blåser du ur ägg – bästa sättet

Att få ut gulan och vitan utan att skalet går sönder är ganska lätt om man kan knepet. Följ vår steg-för-steg-beskrivning.

Så blåser du ur ägg

  1. Låt äggen ligga en stund i rumstemperatur, det är svårare att blåsa ur kalla ägg.
  2. Skaka ägget och picka sedan ett hål i äggens minst spetsiga ände med en knappnål.
  3. Gör ett till, lite större, hål i äggets andra ände.
  4. Blås i det lilla hålet, slut munnen så tätt som möjlig mot ägget, så att innehållet kommer ut genom det större hålet.
  5. Klart att måla om du vill.
  • Vill du hänga upp ägget knyter du en ögla av tråd eller snöre på en avbruten tändsticka som du stoppar in i det större hålet. När du drar försiktigt i tråden fixeras tändstickan.
  • Glöm inte att baka en god påskkaka av gulan och vitan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top