• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Följ med oss till Italien! - En resa i både tid och rum till några av Italiens pärlor

  Från antikens Rom till sagoön Capri och Amalfikustens pastellfärgade hus. Vi låter oss hänföras av rik historia, vykortsvackra vyer och det italienska kökets läckerheter.

  Följ med oss till Italien! - En resa i både tid och rum till några av Italiens pärlor
  I den mäktiga Peterskyrkan i Vatikanen finns en av världens mest magnifika konstsamlingar.

  Följ med oss till Italien 19-26 maj 2022

  Tre dagar i Rom inleder vår resa. Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Peterskyrkan... ingen annanstans finner vi ett rikare arv till civilisationen! Guidade promenader ger oss en uppfattning om det rika arv som staden stoltserar med.Sorrentohalvön – den bedövande vackra Amalfikusten på sydsidan, där måleriska byar klänger sig fast på de branta sluttningarna, till den omsjungna Neapelbukten och den romantiska sagoön Capri. Med Sorrento som bas tar vi del av skönheten, historien och det italienska köket. Med vår kunnige guide från Jörns Resor blir denna resa ett minne för livet.

  Vi bjuds på lokala läckerheter.

  Dagsprogram 

  Dag 1 Rundtur i Rom och typisk romersk middag 
  Guidade promenader och rundturer under vår vistelse ger oss en uppfattning om det rika arv som staden stoltserar med. Efter avslutad promenad checkar vi in på HotelAlbani och serveras därefter en typisk romersk middag.  

  Dag 2 Roms antika centrum 
  Vi inleder i det antika centrum med bl a Capitolium, Forum Romanum och Colosseum – där romarna förlustade sig med blodiga gladiatorspel. En promenad till Spanska trappan står också på programmet.I anslutning till kvällens middag, som intas på en trevlig restaurang, gör vi en "tour illuminé" och ser flera av Roms berömda monument i nytt sken. 

  Den antika staden Herculaneum låg länge gömd under stelnad lava.

  Dag 3 Vatikanen och fri tid i Rom 
  Vi inleder dagen i Vatikanstaten, som med sina 43 ha är världens minsta stat. I påvepalatsen som rymmer det Sixtinska kapellet, residerar påven Franciskus - Europas ende absolute monark. Framför Petersplatsen, där folkmassorna samlas under speciella högtider för att välsignas av påven, ståtar den mäktiga Peterskyrkan. Under ett besök i Vatikanmuseerna beundrar vi en av världens främsta konstsamlingar och häpnar över Sixtinska kapellets magnifika tak, som freskomålades av Michelangelo. Turen avslutas vid Spanska Trappan.Eftermiddagen och kvällen står till fritt förfogande. Middag på egen hand. 

  Dag 4 Mot Sorrento med stopp i Herculaneum 
  Med Antiapenninis ståtliga toppar som kuliss färdas vi på snabba vägar söderut mot Sorrentohalvön. Innan vi kommer till Sorrento besöker vi Herculaneum, som försvann med ett hav av lava från vulkanen Vesuvius år 79, tillsammans med sin mer kända granne Pompeji. Efter att ha installerat oss på centralt belägna HotelMeridiana, njuter vi av en god middag. Kanske en kvällspromenad förgyller vår första kväll i Sorrento?  

  Dag 5 Upptäck pittoreska Sorrento  
  En skön promenad tillsammans med vår guide inleder morgonen. Vi gör ett besök hos en lokal likörproducent för att provsmaka en av områdets specialiteter, den berömda limoncellon. Vi ges därefter tid att på egen hand strosa runt i Sorrento. Kanske sonderar ni utbudet i de små butikerna eller njuter av en drink med utsikt innan kvällens middag serveras? 

  Dag 6 En romantisk ö ligger för våra fötter 
  Ackompanjerade av vår guide tar vi färjan ut till Marina Grande på Capri. Naturen på Capri växlar mellan böljande grönska och blommande ängar och dramatiska klippor. Vyerna är betagande! 
  Med minibussar tar vi oss upp till Anacapri och från bussen har vi har en otrolig utsikt över havet och Vesuvius. Vi startar med ett besök i Villa San Michele, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Här blir tillfälle för lunch innan vi tar bussarna ner till orten Capri. Vi promenerar i de smala gränderna och beundrar hus och trädgårdar. Efter en mysig heldag på ön återvänder vi till fastlandet. 

  Storslagen utsikt från Villa Rufolo.

  Dag 7 Utflykt Amalfikusten med Villa Rufolo 
  Idag utforskar vi den södra delen av Sorrentohalvön – Amalfikusten, den "gudomliga kusten". En slingrande väg leder oss ner till den pittoreska byn Positano. För att uppleva de storslagna vyerna även från sjösidan byter vi här för en stund färdmedel till båtmot Amalfi, där vi lägger till. Möjlighet till bad i havet.I Ravello besöker vi Villa Rufolo, en verklig oas som bjuder på ett fantastiskt panorama! Efter en innehållsrik dag återvänder vi till hotellet och en väntande middag. 

  Dag 8 Sorrento-Neapel-flyg hem 
  Vi tar efter frukost farväl av Sorrento och sätter kurs mot flygplatsen. En resa som bjudit på ljuv "nektar", vidunderliga vyer och inte minst historiska arv är till ända!  

  Resfakta  

  Resdatum 

  Avresa 19 maj 2022 
  Hemresa 26 maj 2022 

  Avresa från Landvetter, Kastrup och Arlanda 

  Pris 
  19 495 kr i del i dubbelrum per person 

  Tillägg  

  • Enkelrum 3 895 kr 
  • Avbeställningsskydd 800 kr 

  Allt detta ingår i resans pris 

  • Guide 
  • Whispers 
  • Flyg till Rom och från Neapel (inkl flygskatt och 1 incheckat bagage) 
  • Bussresor i Italien 
  • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Rom, 4 Sorrento) 
  • 7 frukostar 
  • 6 middagar 
  • Provsmakning limoncello 
  • Utflykt till Herculaneum, Capri och Amalfikusten 
  • Båttur Positano-Amalfi 
  • Stadspromenader i Rom 
  • Inträde till Herculaneum, Villa Rufolo, Villa San Michele och Vatikanmuseet 

  Så här bokar du 
  Maila till info@jorns.se eller ring på tel 0770 - 787 000

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

  Valuta: Euro 

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!