Mark Levengood – ”Anders Tegnell kan behöva tröstas”

Radiorösten, författaren, tv-personligheten och konferencieren Mark har skrivit en bok om sorg. En följd av att hans egen mamma gick bort förra våren.

Vem vill du ge din bok i julklapp?

– Hm. Anders Tegnell tror jag faktiskt. Han har gjort sitt bästa under pandemin och fått utstå enorma mängder kritik. Jag har ingen aning om han har gjort rätt eller fel, men jag tycker att han ska få lite tröst. Det kan han förtjäna.

 

Varför skrev du en bok om sorg?

– Förra våren dog min mamma. Jag började på en tröstebok för mig själv. Och nu när den kommer ut så pågår en pandemi, men det var ju inte därför jag skrev boken. Det handlade om ett eget behov av tröst.

 

Har du någon jultradition från barndomen som du velat förmedla till dina egna barn?

–  Ja, och till hela svenska folket! I Finland har vi något som kallas Lillajul. Första advent knackar det hårt på dörren och barnen får små presenter. Har de varit snälla kan det vara något i stil med kritor, om de varit stygga får de en riskärve. De har fram till julafton på sig för att skärpa sig, alla småtomtar håller noggranna anteckningar. Vi firar Lillajul varje år.

 

Blir det verkligen någon gång ris som present?

– Det har jag aldrig hört talas om. Men det kan hotas och det brukar räcka!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top