Bonden Patrik: “Jag svimmade i ambulansen”

Om det är något TV-program som verkligen andas svensk sommaridyll så är det Bonde söker fru. I kvällens avsnitt var det dags för de utvalda brevskrivarna att flytta hem till böndernas gårdar. För skogsbonden Patrik Fernlund fick äventyret sig dock en dramatisk törn.

Tiden efter de första mötena med brevskrivarna blev dramatisk för Patrik Fernlund. Fylld med energi efter speeddejterna började han jobba alldeles för intensivt och svimmade av – både hemma och i ambulansen på väg till sjukhuset.

– Man blev ju rätt så rädd när det hände då. Man tänker ju att nu är det något med hjärtat eller hjärnan, säger Patrik i programmet.

Efter att ha legat på hjärtintensiven i Växjö visade det sig att han har problem med ortostatiskt blodtryck. När det svartnar för ögonen om man reser sig för fort är det en mild variant av ortostatiskt blodtrycksfall. Men för Patrik blev reaktionen alltså kraftigare än så.

Tursamt nog var det inget livshotande hälsoproblem, men programledaren Linda Lindorff förmanade ändå Patrik att ta det lugnt, för det viktigaste är att han mår bra och är frisk. När hon gav honom valet mellan att avbryta deltagandet eller ge det en chans var svaret nog självklart. Efter att ha gått och byggt upp förväntan är Patrik spänd på att träffa killarna. Lite pirr i magen över dejtandet ser han också bara som välgörande:

– Om man blir lite småkär och det pirrar till lite så självläker man nog, avslutar han.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top