Klart: Melodifestivalens turné ställs in

För TV-tittarna blir det Melodifestival precis som vanligt 2021. Den stora förändringen från tidigare år är att pandemin lagt krokben för Melloturnén som vanligtvis går till sex olika städer.

– En Melloturné kräver lång planering. I nuläget får man inte arrangera event för en större publik och ingen vet hur det kommer att se ut efter årsskiftet. Därför är det inte möjligt varken för SVT, värdstäder eller turnésamordnare att planera för en turné 2021, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, i ett pressmeddelande från SVT under måndagskvällen.

– Det är 20 år sedan den moderna Melodifestivalen startade och det kommer vi att fira extra i år. Är det någon gång vi behöver något att samlas kring, enas om och tycka olika om så är det nu. Trots läget så är vi glada att vi kommer att kunna bjuda på en spännande musiktävling och storslagen show precis som vanligt. Melodifestivalen är och fortsätter vara vår gemensamma tradition och hela Sveriges fest, säger Anette Helenius till SVT.

Här är alla aktuella datum för Melodifestivalen 2021, som kommer att sändas från Stockholm:

6 februari – Deltävling 1
13 februari – Deltävling 2
20 februari – Deltävling 3
27 februari – Deltävling 4
6 mars – Andra chansen
13 mars – Final

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top