Fyra sätt att fira äldredagen!

Den 1 oktober varje år infaller FN:s internationella dag för äldre. Här får du fyra tips på hur du kan uppmärksamma dagen.

1. Hälsa på

Det blir en extra speciell dag då besöksförbudet på äldreboenden hävs den 1 oktober. Om du har möjligheten att hälsa på en vän eller släkting som bor på äldreboende blir det nog ett efterlängtat och uppskattat besök.

Kom ihåg att fortfarande följa de rekommendationer som ges!

2. Luncha med Lasse Holm

Tillsammans med Doro bjuder schlagerkungen Lasse Holm in till en digital lunch. På Doros svenska Facebook-sida kan du ta del av sändningen, lära känna Lasse och få chansen att ställa frågor.

– Med denna lunch hoppas jag att jag kan tillföra glädje, gemenskap och en minnesvärd stund för deltagarna, något som behövs mer än någonsin nu, säger Lasse Holm i ett pressmeddelande från Doro.

3. Delta i ett rullatorlopp

För andra året i rad arrangerar Göteborgs stad Rullatorloppet, ett initiativ för att bland annat inspirera äldre till rörelse. I ett pressmeddelande från Göteborgs stad meddelar man att det i år blir 14 lokala lopp på olika äldreboenden runt om i Göteborg och 350 personer väntas delta i det 600 meter långa loppet. Det går såklart även bra att köra ett eget race!

4. Slå en signal

Har du trots allt inte möjligheten att besöka dina äldre nära och kära är det aldrig fel med ett samtal. Ta en fikastund över telefon och prata om stort och smått.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top