Tunna revben med chipotlesmak

Du behöver 1,2 kg Tunna revben 4 st vitlöksklyftor 4 dl chilisås av ketchuptyp 1 dl rårörsocker 4 msk kikkoman japansk soja 2 msk dijonsenap...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1,2 kg Tunna revben
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 dl rårörsocker
  • 4 msk kikkoman japansk soja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk chipotlepasta
  • salt och peppar

Grillad paprikasallad

3 st paprikor
olja att pensla med
125 g avrunnen mozzarella
citronolja
flingsalt

Kålsallad med feta och gröna oliver

300 g sommarkål
0.5 tsk kummin
3 msk rapsolja
2 tsk rödvinsvinäger
100 g fetaost alt salladsost
1,5 dl Gröna oliver med pimiento

Gör så här

1

Dela revbenen i 4–5 jämnstora bitar.

2

Blanda pressad vitlök, chili­sås, rårörsocker, kikkoman, dijonsenap, rapsolja, chipotle­pasta, salt och peppar i en kastrull. Låt koka i 10 minuter, rör om ibland.

3

Marinera revbenen i den avsvalnade såsen i minst 1 timma, gärna över natten.

4

Grilla revbenen över fin glödbädd i ca 20 minuter.

5

Grillad paprikasallad Grilla oljade paprikahalvor så att de blir mjuka och får färg, dela i strimlor. Skiva mozzarellan, varva med paprikan i en skål. Krydda med citronolja och flingsalt.

6

Kålsallad med feta och oliver Strimla vitkålen och krama med rengjord hand. Stöt kummin i en mortel, blanda med rapsolja och vinäger. Smula feta­osten, halvera oliverna, rör ner i vitkålen.

7

Servera revbenen med ugnsrostad potatis, paprikasallad, kålsallad och resten av barbecuesåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top