Du behöver
- 1,2 kg Tunna revben
- 4 st vitlöksklyftor
- 4 dl chilisås av ketchuptyp
- 1 dl rårörsocker
- 4 msk kikkoman japansk soja
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk chipotlepasta
- salt och peppar
Grillad paprikasallad
3 st paprikor
olja att pensla med
125 g avrunnen mozzarella
citronolja
flingsalt
Kålsallad med feta och gröna oliver
300 g sommarkål
0.5 tsk kummin
3 msk rapsolja
2 tsk rödvinsvinäger
100 g fetaost alt salladsost
1,5 dl Gröna oliver med pimiento
Gör så här
Dela revbenen i 4–5 jämnstora bitar.
Blanda pressad vitlök, chilisås, rårörsocker, kikkoman, dijonsenap, rapsolja, chipotlepasta, salt och peppar i en kastrull. Låt koka i 10 minuter, rör om ibland.
Marinera revbenen i den avsvalnade såsen i minst 1 timma, gärna över natten.
Grilla revbenen över fin glödbädd i ca 20 minuter.
Grillad paprikasallad Grilla oljade paprikahalvor så att de blir mjuka och får färg, dela i strimlor. Skiva mozzarellan, varva med paprikan i en skål. Krydda med citronolja och flingsalt.
Kålsallad med feta och oliver Strimla vitkålen och krama med rengjord hand. Stöt kummin i en mortel, blanda med rapsolja och vinäger. Smula fetaosten, halvera oliverna, rör ner i vitkålen.
Servera revbenen med ugnsrostad potatis, paprikasallad, kålsallad och resten av barbecuesåsen.