• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Upptäck färgstarka Jordanien

  Det lilla landet med de stora upplevelserna bjuder på mytomspunna sevärdheter, sköna salta bad och jeepsafari med övernattning i beduinläger.

  Upptäck färgstarka Jordanien
  Foto: Shutterstock

   

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt. 

   

  Även om det är ett litet land fascinerar Jordanien med sin rika historia, naturen och de sagolika kulturskatterna. Här finns ett stort antal antika platser från romerska, bibliska, islamiska och korsfararnas tid. Resan tar oss från norr till söder, från antika gränsstaden Umm Qais och romerska staden Jerash i norr till den magiska öknen Wadi Rum och Röda Havet i söder. Där emellan blir det flytande avkoppling vid Döda havet, historiska Madaba och Mount Nebo, en upplevelseresa längs Kings Highway och den förtrollande rosa klippstaden Petra. En resa som bjuder på många oförglömliga ögonblick!

   

  I Masaba finns en av världens största samlingar av mosaik, varav den största delen är 1400 år gammal.

   

  Dag 1 Mot Amman
  Vi flyger till Jordaniens huvudstad Amman där vi möts av vår guide för att ta oss till vårt hotell i huvudstaden. Vi får en skön natts sömn och laddar batterierna inför rundresan. 

   

  Dag 2 Amman – Jerash – Ajloun – Umm Qais – Amman
  Idag går vår resa norrut genom tallskogarna och olivlundarna tills vi når staden Jerash. Vi promenerar längs den 600 meter långa kolonnkantade huvudvägen med gatstenar i original från tiden då vägen anlades. Vi får även se Zeustemplet och det unika ovala torget. Vi fortsätter vidare till Ajloun och lämningarna av dess ståtliga arabiska fort från slutet av 1100-talet. Dags att åka längst norrut till Umm Qais innan vi återvänder till Amman och vårt hotell. Gemensam middag, ca 26 mil.

   

  Dag 3 Amman – Madaba – Mount Nebo – Döda havet
  Vi inleder dagen med en stadsrundtur i Amman. Efter stadsrundturen reser vi till den berömda mosaikstaden Madaba. Resan går vidare i det bibliska tecknet och vi kommer fram till Mount Nebo. Vi fortsätter färden ytterligare söderut och slutmålet för dagen är Döda havet. Sen eftermiddag når vi denna märkliga insjö och vi siktar in oss på en magisk solnedgång och en god middag, ca 9 mil.

   

  Dag 4 Fri dag vid Döda havet
  Dagen är fri att njuta av denna märkliga plats vid Döda havets strand och i vattnet. I Döda havets vatten har man en otrolig flytkraft tack vare den höga salthalten, som är fyra gånger högre än vanligt havsvatten. Salterna ger vattnet terapeutiska egenskaper och sägs vara välgörande för personer som lider av psoriasis och reumatiska sjukdomar. Gemensam middag.

   

  Fästningen i Kerak konstruerades 1142.

   

  Dag 5 Döda havet – Kings Highway – Kerak – Wadi Rum
  Resan går nu vidare söderut och vi ska färdas längs Kungens väg, "Kings Highway", till vårt första mål, staden Kerak. Därefter reser vi till beduinernas ökendal, Wadi Rum. Här får vi en guidad tur av beduinerna själva under en två timmar lång jeepsafari. Vår safari avslutas vid nattens övernattning i beduinläger. Med bäddade sängar, rinnande vatten och alla faciliteter för en bekväm övernattning i öknen är känslan att få avnjuta middagen under den bara stjärnhimlen, njuta av tystnaden innan läggdags obeskrivbar, ca 33 mil.

   

  Dag 6 Wadi Rum – Petra – Aqaba
  Efter frukost väntar en av resans största höjdpunkter, klippstaden Petra. Vi får en guidad tur bland de största sevärdheterna. Det ges även tid att på egen hand titta närmare på Petras byggnader, gravar, tempel, amfiteater, kloster och museum. Därefter tar vår buss oss upp till Raijif Mountain 1650 meter över havet för att få uppleva en unik solnedgång. Vi färdas sedan vidare till det sydligaste av Jordanien, Aqaba, vid Röda havets kust och avslutar dagen med en god middag, ca 24 mil.

   

  Dag 7–8 Rofyllda dagar vid Röda havet
  Nu är det fritt fram att upptäcka Aqaba på egen hand. Besök den lokala marknaden, ta en fika vid hamnpromenaden eller njut av Aqabas kända stränder med sitt klara vatten, vackra korallrev och ett fantastiskt rikt undervattensliv. En delikat middag serveras varje kväll efter solnedgången

   

  Dag 9 Åter mot Amman och hemresa
  Efter några dagars skön avkoppling vid Röda havet har det blivit dags att påbörja återresan hem.

   

  Njut av den hänförande solnedgången över det djupblå Röda havet .

  Resdatum

  Avresa 14 oktober 2020
  Hemresa 22 oktober 2020

  Pris

  16 995 kr per person i del av dubbelrum

  Allt detta ingår i resans pris

  • Flygresa till Amman t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Flygplansmåltider under långflygningarna
  • Visum till Jordanien
  • Rundresa med Scandoramaguide
  • Engelsktalande lokalguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 1 övernattning i beduinläger
  • 8 frukostar, dag 2 - 9
  • 8 middagar, dag 1 - 8
  • Arrangemang enligt program

   Tillägg

  • Enkelrumstillägg: 2 995 kr
  • Avbeställningsskydd: 6% av resans pris genom ERV
  • Reseförsäkring: 490 kr som komplement till hemförsäkringen.

   

  Så här bokar du
  Ring Scandorama 040-600 00 00 eller läs mer på www.scandorama.se/icakuriren

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!