• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vandringsresa Bad Gastein

  ALPKLASSIKER Följ med Icakuriren på en härlig vandringsresa till Bad Gastein. Njut av vackra vandringsleder, genuin gästvänlighet, lokala maträtter och österrikiska kulturpärlor

  Vandringsresa Bad Gastein
  Vi erbjuder två olika typer av vandringar, Alpin vandring och Nordic Walking. Välj den som passar dig bäst! Foto: Shutterstock

   

  Vi på Icakuriren följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt.

   

  Bad Gastein är inte bara en skidort. Historiskt sett är den mer känd som en kurort. 


  Redan på 1800-talet reste kungligheter och kända personer hit för att bada kurbad och andas frisk alpluft. Veckans program bjuder på härliga vandringar, vinprovning av österrikiska kvalitetsviner och beroende på val av vandring en utfykt till Mozarts födelsestad Salzburg.

  Dessutom ingår lunch under vandringsdagarna samt sju stycken middagar. Vi får uppleva vackra vandringsleder, underbara dofter från almkryddor, porlande bäckar och forsande vattenfall. Smaklökarna bjuds på genuin österrikisk mat som smakar extra gott efter några timmars vandring.

  Välj mellan Alpin vandring eller Nordic Walking.

  Alpin Vandring

  Alpin vandring sker på olika höjd och vi använder oss ibland av liftar. Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots. På dessa vandringar är det bra att ha en god allmänkondition och viss vana från fjällvandring.

  Nordic Walking

  Nordic Walking är ett omväxlande vandringsprogram med stavgång där vi vandrar längs med Gasteinerdalens vackra promenadvägar och fina vandringsleder med bra och lätt underlag. Stavar får du låna utan extra kostnad.

   

  Efter dagens vandringar möts vi på After Walk. Foto: Shutterstock

  Dag 1 Ankomst till Bad Gastein

  Flyg från Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn. Ankomst till hotellet efter transfer från flygplatsen. Gemensam middag på kvällen.

  Dag 2 Guidad tur i Bad Gastein – dalvandring – After walk

  God frukostbuffé och välkomstmöte innan vi går en guidad rundvandring i Bad Gastein. Vi delar sedan upp oss i grupper och ger oss iväg på veckans första vandring. Alpina gruppen går i lagom kuperad terräng vilket ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Nordic Walkinggruppen går promenad till Böckstein. After walk och middag på hotellet.

  Dag 3 Mozarts Salzburg & Schlossalm

  Idag åker Nordic Walkinggruppen med buss till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi vandrar längs med floden Salzach och upp på berget Mönchsberg där vi har en fantastisk utsikt över staden. Vi äter en god lunch och vi får en guidad promenad förbi Mozarts födelsehus, domkyrkan och festspelhusen. Alpina gruppen tar sig till grannbyn Bad Hofgastein och tar liften upp för vandring på det vackra berget Schlossalm. På kvällen kopplar vi av i hotellets spa innan middag.

  Dag 4 Vandring och vinprovning

  Frukost och genomgång av dagens vandringar. Alpina gruppen tar liften upp på berget Graukogel, 1 950 m ö h, och vandrar bort till den vackert belägna alpsjön Palfnersee (2 074 m ö h). Nordic Walkinggruppen går en härlig tur på Martin Lodinger Höhenweg till Bad Hofgastein. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. På kvällen vinprovning och en god middag.

  Dag 5 Utflykt till Venedig

  Idag tar vi en paus från vandringen och vi rekommenderar att följa med till världsarvet Venedig*. Det blir tidig avfärd, och vi besöker sevärdheter som Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och lunch. Stannar du i Bad Gastein kan du göra en egen vandring eller ta tåget till Zell am

  Dag 6 Dags att vandra igen

  Idag vandrar Alpina gruppen i Nassfelddalen och äter lunch på en av almarna. Nordic Walkinggruppen åker till grannbyn Bad Hofgastein och tar bergbanan upp till Schlossalm (2 050 m ö h). På kvällen väntar After Walk och middag på hotellet.

  Dag 7 Veckans sista vandring

  Frukostbuffé och genomgång av dagens vandring. Alpina gruppen tar liften upp till mittstationen på Stubnerkogel och vandrar via Stubnerkogels topp (2 246 m ö h) till lunchhütten. Nordic Walking-gruppen vandrar längs en av dalens vackraste leder Nassfelddalen. På kvällen sammanfattar vi intrycken från veckan med avskedsdrink och bildvisning. Kvällen avslutas med middag och artistuppträdande.

  Dag 8 Hemresa

  Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein. Vi flyger tillbaka till Sverige efter en oförglömlig vecka i Alperna.

  * Arrangemanget är frivilligt. Välj själv vad du vill delta i (mot tillägg).

  Resefakta

  Avresa 29 augusti
  Hemresa 5 september

  13 995 kr per person i del i dubbelrum

  Allt detta ingår i resans pris

  Direktflyg T/R Arlanda – Salzburg, Göteborg/ Köpenhamn – München
  Inkvartering i 7 nätter på Hotel Salzburger Hof ****deluxe
  Frukostbuffé i 7 dagar
  5-rätters middag i 7 dagar
  Välkomstpaket på rummet
  Pubquiz och Vinprovning
  Alpin Vandring alt. Nordic Walking
  dagar, inkl. luncher, guidning,
  Dagsutflykt till Salzburg och övriga
  Transporter
  Reseledarservice
  Lokala skatter
  Flygskatter

  Tillägg per person

  Transfer T/R Salzburg – Bad Gastein, med guide 375 kr
  Avbeställningsskydd 325 kr
  Enkelrumstillägg 1 100 kr
  Balkongtillägg 500 kr
  Dagsutflykt till Venedig 920 kr
  Dagsutflykt till Zell am See 495 kr

  Så här bokar du
  Ring STS Alpresor 0771-20 20 20 eller mejla till info@alpresor.se

  Bra att veta
  Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Transporter och linbaneturer kan ersättas med andra alternativ beroende på väder och vind. Det är därför viktigt att veta att programmet inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att vandra under veckan. Reser du med barn krävs det att barnet är över 12 år för att delta i Alpin vandring. Vi rekommenderar att du tar med bra vandringsskor, ryggsäck, vattenflaska, solglasögon och regnkläder. De Alpina Vandringarna kräver en sko med rejäl sula och ett högt skaft som ger stöd för ankeln. Utförlig utrustningslista fås vid bokning.

  Särskilda resevillkor
  Minst 20 deltagare krävs för att genomföra resan. Begränsat antal platser. Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. 

   

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!