Raketosten är tillbaka – samma smak, ny förpackning

Passa på alla nostalgiker! Raketosten gör tillfällig comeback i butikshyllan.

Kavli Raketost var en klassiker på svenska frukostbord under många decennier. Osten lanserades första gången 1947, då en stark rymdtrend rådde i samhället. Därför fick produkten sitt speciella utseende, där förpackningen var ett vaxat papprör som skulle likna en raket, genom vilket osten knuffades upp för att skivas med ett tillhörande snöre. 

När den populära osten nu återlanseras är det dock tyvärr i en ny förpackning. 2019 års upplaga av Raketost är mjuk och kommer i tub, men har samma design som originalförpackningen. Och receptet är i stort detsamma, enligt Kavli själva.

Raketosten är tillbaka – samma smak, ny förpackning
Tyvärr får vi inte återse den här ikoniska förpackningen.

– För fansen hade det varit fint att lanserat Kavli Raketost precis som den såg ut år -79 då den försvann, med det är tyvärr inte möjligt idag. Vi hoppas många kommer att uppskatta den klassiska smaken ändå, säger Annika Skardal, Brand Manager på Kavli, i ett pressmeddelande.

Kavli Raketost kommer att säljas i begränsad upplaga under 2019, med start vecka 7. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top