Sprudlande Champagne & Paris

Upptäck romantiska Paris och imponeras av natursköna Champagnedistriktet med dess böljande landskap och världsberömda drycker.

I världsstaden Paris är det fullt av liv och här möts vi av fransk kultur, mode, mäktiga boulevarder och inte minst vacker arkitektur. Staden är en av världens mest besökta, och har du väl rest hit kan vi lova att du kommer att längta tillbaka. Här kan du strosa i Montmartre eller slå dig ned på en uteservering i latinkvarteren och njuta av en croissant medan du betraktar folklivet och insuper stadens färger och dofter. I det natursköna Champagnedistriktet lär vi oss allt om den ädla drycken som är speciellt framtagen just här. Staden Reims är huvudstad och hjärta i Champagnedistriktet. Den lilla staden är fylld med livliga gågator i fransk stil som sjuder av liv. Vårt hotell ligger i centrala Reims, längs med floden L´Aisne. Runt hörnet väntar den vackra katedralen, promenadstråk, shopping och caféer. Under hela resan utforskar och smakar vi oss fram i den franska gastronomins värld tillsammans med vår svensktalande lokalguide. Trevligt ressällskap får du på köpet när du reser med IcaKuriren. Bienvenue en france!

Sprudlande Champagne & Paris
Ett besök hos champagnetillverkaren
Mumm står på programmet.

Dag 1 Ankomst och inkvartering i Reims

Avresa tidig morgon från Arlanda/Kastrup. Efter cirka två timmars flygning landar vi i Paris där vår svensktalande lokalguide väntar. Vi stannar till i en liten by för en god lunch och därefter fortsätter vi igenom ett landskap fyllt med vinodlingar och majestätiska skogar. På eftermiddagen anländer vi till Reims. På kvällen tar vi en promenad till vår middagsrestaurang.

Dag 2 Vi utforskar Reims

Idag väntar en intressant promenad i en av Frankrikes äldsta städer. Vi tar sikte mot katedralen, Reims egna Notre Dame som varit kröningskyrka för Frankrikes kungar alltsedan år 498 och är sedan 1991 upptagen på UNESCO:s världsarvslista.  Dagen fortsätter med en utflykt längs den så kallade Champagnevägen, bestående av miltals med vinodlingar och kantad av hundratals champagnehus. Vi stannar till i den lilla byn Nanteuil La Foret där vi äter en utsökt och vällagad lunch på en familjeägd restaurang. Innan maten provsmakar vi lantgårdens egen ratafia (typ sherry). Mätta och belåtna är det nu dags att spetsa öronen för den första champagnelektionen vid det världskända champagnehuset Mumm. Vi fortsätter vår franska matresa, med en promenad till en trevlig restaurang på kvällen.

Dag 3 De ädla bubblornas dag

Vinodlingarnas böljande landskap och vackra vägar leder oss denna dag till byn Chamery, där vi hittar vingården Caveau Champagne Lallement. På eftermiddagen kör vi vidare till närliggande byn Pierry där vi besöker ett familjeägt slott från 1700-talet och får en guidad tur. I vinkällaren bjuds ett glas champagne och vi får en demonstration av “sabrage”, konsten att öppna en champagneflaska med hjälp av en sabel, något som slottets greve gör med förtjusning! Efter en dag med många intryck återvänder vi till vårt hotell som fullfjädrade champagneexperter. På kvällen samlas vi för en gemensam promenad till middagen.

 

Dag 4 Paris sevärdheter

Idag beger vi oss mot den franska huvudstaden. Vi får en guidad busstur och ser kända landmärken som Eiffeltornet, Place de la Concorde, Champs Elysées och Triumfbågen. Naturligtvis gör vi stopp i staden för att titta närmare på några av sevärdheterna. Under eftermiddagen har vi egen tid för att kunna bekanta oss med omgivningarna eller besöka någon av Paris sevärdheter. Vi samlas på kvällen för en kort promenad till vår middagsrestaurang.

 

Dag 5 Egen tid i Paris innan hemfärd

Efter en god natts sömn finns det tid för egna strövtåg och shopping i Paris.
Vårt plan som tar oss tillbaka till Arlanda/Kastrup avgår på kvällen och vi landar omkring kl. 21.45.

Sprudlande Champagne & Paris
Det ståtliga Eiffeltornet
stod klart till
världsutställningen
år 1889 och byggdes
av Gustave Eiffel.

Resfakta

 

Resdatum

Avresa16 september 2019

Hemresa 20 september 2019

 

Pris

14 970 kr i del av dubbelrum
Avreseflygplats Arlanda eller Köpenhamn

 

Tillägg:

Enkelrumstillägg: 2 940 kr per person
Tillägg flyg från Köpenhamn: 590 kr per person

 

 

Allt detta ingår i resans pris

  • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda – Paris, tur och retur
  • flygskatter och avgifter
  • buss från flygplatsen i Paris till Champagnedistriktet med svensktalande guide, dag 1
  • guidad rundtur med buss och svensktalande lokalguide i Champagne, dag 2 och 3
  • guidad rundtur med buss med svensktalande lokalguide i Paris, dag 4
  • busstransfer från hotellet i Paris till flygplatsen, dag 5
  • fyra övernattningar: tre nätter i Reims och en natt i Paris
  • en champagneprovning hos Mumm
  • besök, tur med tåg i vinodlingarna och champagneprovning hos Caveau Champagne Lallement
  • visning och champagneprovning i slottet i Pierry
  • fyra frukostar
  • fyra luncher; en 2-rätters i Meaux, en 3-rätters i Nanteuil la Foret, en 3-rätters på vingården Lallement och en 2-rätters i Paris
  • fyra middagar; en 2-rätters och två 3-rätters på olika restauranger i Reims samt

en 3-rätters i Paris

  • måltidsdryck; 1 glas vin/öl/läsk/juice, bordsvatten och kaffe/te. Till middagarna ingår ytterligare 1 glas.
  • whispers (hörsnäckor till utflykter med lokalguide)
  • dricks till lokalguide och busschaufförer
  • representant från IcaKuriren
  • personal från Specialresor
  • resegaranti via den statliga resegarantin

 

Så här bokar du

Ring Specialresor på telefon 054-18 89 00 eller mejla till info@special-resor.se.

 

 

Övrigt

Programmet innehåller promenader. Dels i form av guidade promenader, dels till och från restauranger. Kontakta oss gärna ifall du har funderingar kring detta.

Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in en resa senast 30 dagar före avresa om

antalet deltagare understiger 35 personer.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför

vår kontroll.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top