Filmen där Underbara Clara visar upp sitt stökiga hem gör oss SÅ glada

Hundratals läsare hyllar bloggaren Underbara Clara för den video där hon visar upp sitt ostädade hem.

Att kunna visa upp “det perfekta livet” är något många strävar efter, och tack vare sociala medier är detta mål lättare att uppnå nu än någonsin tidigare. Men så finns de som säger som det är, och inget gör oss gladare.

Bloggaren och entreprenören Clara Lidström, Underbara Clara, är en av dem som ofta väljer att visa upp verkligheten utan filter. Hon har berättat öppenhjärtigt om sin utmattning och startat en populär podd och skrivit bok om ämnet, tillsammans med vännen och kollegan Erica Dahlgren.

Nyligen bjöd bloggprofilen också sina följare på en rundtur av sitt hem. Men istället för den skinande blanka, nystädade och superstylade interiör man hade kunnat vänta sig får vi se ett hem som ser ut ungefär som det gör hemma hos de flesta av oss när vi inte städat på ett tag.

Lite ostädat och rörigt, saker som ligger på golvet, skor i hallen, disk som står kvar på köksbordet och blommor som vissnat. Rundturen ackompanjeras av Claras ironiska kommentarer om hur härligt det är och hur nöjd hon är med “stylingen”.

– Som ni ser så är jag en människa som älskar prylar. Jag älskar när det är grejer överallt! Det här är mina favoritsaker och jag tycker om att ställa ut dem så man nästan inte kan gå, för då hamnar man i den här härliga situationen att man måste stanna upp, njuta av stunden, observera vad man ser och ta in rummet, säger Clara i inslaget som du kan se här.

– Här är det härligt! Här vill man vara och mysa, visst, säger hon när hon senare kliver in i vardagsrummet och förevisar ännu ej undanstädade prylar från ett samarbete och en filt som hennes barn “konstfullt draperat över golvet”.

– Personligen är jag väldigt förtjust i gamla döda växter, eftersom de påminner om livets förgänglighet, förklarar hon innan hon fortsätter in i köket och förevisar hur man gör ett stilleben med hjälp av lite rutten frukt, en halvdöd växt och post.

Videoinslaget har blivit otroligt uppskattat. 

“Så fort du klev in genom dörren blev jag varm i magen och glad: det var liksom relaterbar verklighet vi fick se! Visst är det inspirerande med alla piffade interiörbilder man får se på sociala medier osv, men oh vad jag uppskattar verklighet och igenkänning”, skriver en av de hundratals läsare som kommenterat inlägget.

Clara själv är förvånad och glad över det positiva mottagandet, och skriver i inlägget Här sitter jag och duger att om hon vetat att den här typen av inslag kunde glädja så många hade hon bjudit på det för länge sedan.

– Jag älskar att göra min omgivning vacker. Jag njuter när det är välstädat. Men när det varken är vackert eller välstädat är det fortfarande mitt hem och jag är en helt rimlig människa som prioriterar kaffe med en kompis, mysstund med barnen eller skönt bad i badkar – framför att fara runt i huset med en dammtrasa, avslutar hon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top