Halloumin på väg att ta slut – res billigare till ostens hemland

För den som älskar halloumi kan det vara läge att bunkra upp – eller åka till Cypern. Apollo sänker nämligen priset på resor till den populära ostens hemland.

Halloumi har kommit att bli en av de mest populära ostarna i Sverige. I Storbritannien älskas osten så pass mycket att efterfrågan inte längre tillgodoses, enligt The Guardian. Flera brittiska medier har tidigare rapporterat om att halloumin börjar ta slut. 

Än så länge finns det ingen större halloumibrist i Sverige, men snart kan vi känna av bristen även här. 

 – Sverige är en av de största konsumenterna i världen. Vi älskar halloumi här och i takt med att efterfrågan ökar så finns inte tillgången kvar till slut, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood, till DN.

Till följd av detta har Apollo valt att sänka priset på resor till Cypern, halloumins hemland. Där kan de som vill passa på att njuta av osten innan det eventuellt är för sent.

– Rönen om halloumins framtid skiljer sig åt men är du en riktig halloumiälskare ska du passa på att besöka ostens hemland – dels för att frossa i osten men också för att njuta av ett fantastiskt resmål. Genom att sänka priset på årets resor till Cypern vill vi nu ge resenärerna möjlighet att njuta av osten, som om varje tugga vore den sista, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo, i ett pressmeddelande. 

Halloumin på väg att ta slut – res billigare till ostens hemland
Åk till Cypern och njut av sol, bad och halloumi. Foto: iStock

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top